2 Mayıs 2021 11:27 Güncelleme : 2 Mayıs 2021 11:29

Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır? Hızlı Belge Alma Yolu! Bunu Yapanlar Belgelerini Alabilecek

Çalışma İzin Belgesi Nasıl Alınır? Hızlı Belge Alma Yolu! Bunu Yapanlar Belgelerini Alabilecek

Korona virüs vakalarının Türkiye genelinde artması ile birlikte 29 Nisan tarihinde saat 19:00’da tam kapanma kısıtlaması hayata geçirildi. İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeler ile kısıtlama boyunca yasaklardan muaf olan kişi ve kurumların listesi de bakanlığın sitesinden açıklandı.

Korona virüs vakalarının Türkiye genelinde artması ile birlikte 29 Nisan tarihinde saat 19:00’da tam kapanma kısıtlaması hayata geçirildi. İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeler ile kısıtlama boyunca yasaklardan muaf olan kişi ve kurumların listesi de bakanlığın sitesinden açıklandı. Kişilerin yasak saatlerinde dışarıya çıkması için izin belgesi alma zorunluluğu getirildi. Vatandaşların izin belgesi alması için e-devlet üzerinden e-başvuru yapmalarının yeterli olacağı açıklaması ile sitede kısa süreli yoğunluk yaşandı.

17 Gün Boyunca İzin Belgesi Taşıma Zorunluluğu

29 Nisan 19:00’dan, 17 Mayıs 05:00’a kadar devam edecek sokağa çıkma yasakları kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı yasaktan muaf kişilere izin belgesi zorunluluğu getirildi. Bu kişiler yerlerine gitmek için e-başvuru ile izin belgesi alabiliyor. Bu izin belgesi sayesinde kısıtlamada vatandaşlar herhangi bir cezaya maruz bırakılamayacak. Vatandaşlar yasaklardan muaf olacakları belge kapsamında iş yerleri ve yöneticilerinin belge vermesini beklemesine gerek kalmadı.

Vatandaşları yasaklardan ve cezalardan muaf tutacak izin belgesinin alması için e- devlet üzerinden başvuru yapması yeterli oluyor. Burada e-başvuru sisteminden vatandaşlar ekte bulunan izin formunda istenen bilgileri doldurduktan sonra başvurusunu tamamlayacak. Bu formlar doldurulduktan sonra bakanlığın muaf listesinde yer alıyorsa otomatik olarak elektronik izin belgesine sahip olabilecek. Bunun yanı sıra izin belgesi aynı şekilde doldurularak şirket ve yönetici tarafından imzalanarak alınabilir.

İzin Belgesi Nasıl Kullanılacak?

E-başvuru ya da yöneticiden imzalanarak alınan izin belgesi 17 Mayıs saat 05:00’a kadar vatandaşların işe geliş gidiş sürelerinde kullanılabilecek. Kısıtlama kapsamında yapılan polis denetimlerinde kişiler kimlikleri ile birlikte izin belgelerini gösterdikleri takdirde herhangi bir cezai işleme tabi tutulmayacak.

Ancak izin belgesi olmasına rağmen kişiler bu belgeyi yanında bulundurmaz ve denetimler sırasında görevli ekipler ile paylaşamazsa izin belgesi almış olsa dahi cezai işleme tabi tutulacak. Bu nedenle bu belgenin telefonunuzda bulunmasına ya da kağıt halinin yanınızda olmasına dikkat edilmelidir. Bu kurallara uyulduğu takdirde tam kapanma kapsamında iş yeriniz ile ev arasındaki mesafelerde izin belgenizi kullanmaya devam edilebilir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış