3 Mayıs 2021 16:57 Güncelleme : 3 Mayıs 2021 17:00

Formula 1 Haziran'da Türkiye'ye Geliyor! Bilet Nasıl Satın Alınır! Seyirci Durumu Ne Olacak?

Formula 1 Haziran'da Türkiye'ye Geliyor! Bilet Nasıl Satın Alınır! Seyirci Durumu Ne Olacak?

Her sene düzenlenen formula1 yarışları bu sene haziran ayında Türkiye'de düzenlenecek. Otomobil haberleri arasında yer alan ve Formula1 tutkunları tarafından ilgi ile takip edilen yarışlar Haziran ayında yeniden Türkiye'ye dönüyor.

Her sene düzenlenen formula1 yarışları bu sene haziran ayında Türkiye'de düzenlenecek. Otomobil haberleri arasında yer alan ve Formula1 tutkunları tarafından ilgi ile takip edilen yarışlar Haziran ayında yeniden Türkiye'ye dönüyor. Formula 1, 2021 senesi takvimi kapsamında Intercity İstanbul Park’a geri dönüyor. Formula 1, 11-12-13 Haziran 2021 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye yeniden geri getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla netlik kazandı.

Formula 1 İntercity İstanbul Park'ta

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla birlikte Formula 1 yarışlarının Intercity İstanbul Park’a verildiğini hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “ Turkish Grand Prix 2020, senenin en iyi F1 yarışı seçilerek dikkat çekmişti. 2021 yılı için Formula 1TM denetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız olumlu sonuç verdi ve aynı zamanda bu önemli organizasyonu yeniden Türkiye’ye getirdik.

Intercity İstanbul Park’taki yaşanacak olan bu büyük heyecan için çok iyi derecede hazırlanıp, bütün dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz şeklinde açıklama yaptı. Ancak bilet satışlarının pandemi sürecine göre belirleneceği ifade ediliyor.

Yarışçıların Merak Ettiği Konu Netlik Kazandı

Tüm yarış tutkunlarının merak ettiği konuların en başında ise hiç şüphesiz bilet satışlarının ne zaman yapılacağı konusu geliyor. Konuyla ilgili çok net değerlendirmelerde bulunan ve açıklama yapan Vural Ak: “Dünyanın en heyecan verici yarış pistlerinden birine sahibiz, vatandaşlarımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de kurum olarak çok istiyoruz. Devletimiz tarafından alınan pandemi tedbirleri ve çalışmaları sayesinde en kısa süre içerisinde biletleri satışa çıkarmayı planlıyoruz.

Yarışların başlayacağı tarihe baktığımızda, yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı konukların turizme de katkı yapacağını düşünüyoruz. Sadece yarış ekiplerinin bile bütçemize milyonlarca dolarlık fayda sağladığı Formula 1 organizasyonu, yabancı seyircilerin de katılımı ile önemli bir döviz kazancına olanak katacaktır" dedi. Formula 1 yarışlarına beş ayrı kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor. Senelik yaklaşık 3 milyar seyirciye sahip olan yarışlar 250 ülkede ve 300’den fazla kanalda sunuluyor. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış