2 Mayıs 2021 09:02 Güncelleme : 2 Mayıs 2021 09:04

Hayal Ürünü Kripto Para Üreterek 18 Milyon TL Topladılar! Coin Alanlar Dikkat! Mağdurların Arasında Sizde Olabilirsiniz! İşte Büyük Vurgunun Hikayesi

Hayal Ürünü Kripto Para Üreterek 18 Milyon TL Topladılar!  Coin Alanlar Dikkat! Mağdurların Arasında Sizde Olabilirsiniz! İşte Büyük Vurgunun Hikayesi

Yok artık dedirten olay 17 kişisi örgüt üyesi olan 37 kişiye dava açtırdı! Herhangi bir borsada hiçbir işleme tabii tutulmayan kripto para üreterek milyonlarca kişinin parasına el koymaları gerekçeleri ile o kişilerin hakkında dava açıldı.

Yok artık dedirten olay 17 kişisi örgüt üyesi olan 37 kişiye dava açtırdı! Herhangi bir borsada hiçbir işleme tabii tutulmayan kripto para üreterek milyonlarca kişinin parasına el koymaları gerekçeleri ile o kişilerin hakkında dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belirtilen iddianamede soruşturmaya tabii tutulan örgüt belirlendi. Coinspace örgütü adı altında ‘’S-Coin’’ ve ‘’First Coin’’ isminde kripto para türettikleri ve gelecekte bu paraların çok kıymetli olacağını belirttikleri tespit edildi. Bu örgüt Bitcoin’e yatırım yapmak isteyen vatandaşları baz alıyor ve yatırım yapmak isteyen mağdur kişilerden kripto para adı altında para toplayarak haksız yere kazanç elde ediyor.

Yürürlükte Olmayan Kripto Paralar ile Vatandaşları Kandırıyorlar!

Başsavcılık tarafından çıkan iddianamede Coinspace örgütü tarafından üretilen kripto paraların hiçbir piyasada yer almadığı ve bunların tamamen hayal ürünü olduğu ortaya çıkarıldı! Öyle ki sırf bu paraları piyasaya yaymak için çeşitli mekanları ve sosyal medya platformlarını kullandıkları ispat edildi.

Kurdukları sistemde piramit satış bölümü oluşturarak yatırım yapacak üyeleri kazanmaya çalıştıkları da ortaya çıktı. Bu piramit sisteminde, yeni kayıt olan üyeler başka üyeleri getirdikçe basamak atlıyor ve kazancı yükseliyor. Tavsiye, referans, yorum ve geri dönüş gibi faaliyetler ile de üyeler piramitte basamak atlayabiliyor. Ancak üyelerin gerçeğe dönüştürebileceği gerçek bir para mevcut değil!

Tam 544 Kişi Mağdur Oldu!

Savcılık tarafından verilen iddianameye göre tam 544 kişinin bu organize örgütün tuzağına düştüğü, onca vatandaşın mağdur olduğu tespit edildi. Bu şirket İstanbul’da bir anonim şirketin isminin değiştirilerek kendini tanıttığı da ortaya çıkarıldı. Bu işletmenin 2016 yılından itibaren banka hesaplarında sürekli olarak yüksek meblağlarda para giriş çıkışlarının olduğu da belirlendi.

İnsanları mağdur eden 37 kişiden 17’si örgüt yöneticisi olup ‘suç işlemek gayesi ile örgüte üye olma’ ve ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurma’ suçlarından maddi ve manevi cezaya çarptırılacağı açıklandı. Her bir grup üyesine 3 bin 268 milyar para cezası kesilecek ve hapis cezası da verilecek. Bu talep İstanbul Anayasa Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış