5 Mart 2021 12:00 Güncelleme : 4 Mart 2021 17:05

Parası olana müjde! En yüksek faiz veren bankalar listesi!

Parası olana müjde! En yüksek faiz veren bankalar listesi!

Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde bankalardan destekler gelse de parası olmaya da ancak kredi erteleme oluyor. Parası olan bu haberi okuyunca yaşadı. Sizler için en yüksek faiz veren bankaları listeledik....

Biz TV Son dakika ekibi olarak siz değerli okurlarımız için en yüksek faizi veren bankaları inceledik. Parası olana müjde veriyoruz. Paranızı faize yatıracaksanız sizlere en yüksek hangi banka faiz veriyor onun müjdesini vereceğiz. En yüksek faiz yüzde 18, en düşük faizin de yüzde 10,90 olduğunu bildirelim ilk başta. İşte sizin için En yüksek faiz veren bankalar listesi.

Türkiyede ekonomi düzeliyor gibi duruyor durmasına ama tüm dünyadaki pandemi etkisi ile vatandaş nakit sıkıntısı yaşıyor. Bazı vatandaşlar ise fazla parasını nereye koysam daha karlı yatırım yapmış olurum diye düşünüyor. Kimisi mevduat tercih ederken kimisi faiz parasını yatırım dertsiz tasasız oturduğu yerden kazanmanın yollarını arıyor. Malum mevduattaki ani dalgalanmalardan korkuyor vatandaş.


Merkez Bankasının sıkı para politikasını sürdürmesi mevduat faizlerinde artışı tetikledi. Enflasyon ile birlikte Merkez Bankası faiz seviyesini yüzde 17ye yükseltti. Şubat ayında enflasyon ise yüzde 15,61 olarak göründü. Hal böyle olunca garanti yatırımcılar parasını mevduat yerine faizli sisteme kymayı tercih ediyor. 

Son bir kaç aydır Merkez Bankasının attığı adımlar ile Türkiyede ekonomi büyümeyi sürdürüyor. Özellikle dünya üzerinde büyümeyi gerçekleştiren ülkelerden biri haline geldi Türkiye. Türkiye ekonomisi 2020 yılını yüzde 1.8 oranında büyüme ile kapattı.

Şimdi gelelim sizler için derlediğimiz bölüme. En yüksek faizi veren bankaları listeliyoruz ve bunu sıralarken görüyoruz ki en yüksek faizi Fibabanka veriyorken en düşük faizi de Türkiye İş Bankası veriyor. Bu arada bankalara yatan paranın 150 bin liraya kadar olan kısmı tamamen devlet güvencesinde bulunuyor. 

Aynı zamanda bankacılı ksisteminin sağlam temeller olması da bankacılık sektörünü en güvenlilir sektör haline getirmiş durumda. 

Fibababanka yüzde 18 ile en yüksek faizi veren banka olurken birinci sırada yerini koruyor. Onunla birlikte aynı sırada ING Bank geliyor. ING Bank da yüzde 18 faiz ile birinciliği oynuyor.

Odeabank yüzde 17.75 faiz oranı ile Alternatif Bank ile ikinci sırada yer alıyor. Alternatif Bankın da faiz oranı yüzde 17.75.

Akbank, ICBC Bank ve Halkbank yüzde 16.50 faiz oranı ile onları takip ediyor ve müşterisine yüzde 16,50 faiz oranı kazandırıyor.

TEB deise faiz oranları yüzde 16 olarak karşımıza çıkıyor. 

Yapı Kredi yüzde 15.75 faiz oranı ile, Ziraat Bankası yüzde 15.50 faiz oranı ile yüzde 15in üstünde faiz veren bankalar arasında sonuncu sırada yer alıyor.

Denizbank ve HSBC Bank yüzde 15 faiz oranı ile müşterilerine kredi kullandırtıyor.

Garanti BBVA düşük faiz kullandırtan bankalardan biri. Banka yüzde 12 faiz oranı uyguluyor.

Türkiye İş Bankası ise yüzde 10.90 faiz oranı ile en düşük faizi kullandırtan banka.

Etiketler

Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış