1 Mayıs 2021 14:13 Güncelleme : 1 Mayıs 2021 14:17

Renault'dan Hız Limiti Kararı: Saatte 180 Kilometrenin Üzerine Çıkılamayacak

Renault'dan Hız Limiti Kararı: Saatte 180 Kilometrenin Üzerine Çıkılamayacak

2022 yılında piyasaya çıkacak olan modellerinde uygulamayı düşündüğü bu sistem ile Renault 2022 yılında piyasaya süreceği elektrikli araçlarda hız sınırı için 180 km bandını belirlemiş bulunuyor.

Çeşitli araba modellerinin elektrikli ürünleri gün yüzüne gelmeye başlamış bulunuyor. Bunun yanında bu tür modellerde aynı zamanda elektrikli bir batarya bulunması nedeni ile yangın sorunları baş gösteriyor. Hızlı bir şekilde alev alan bu tür sistemler istenmeyen kazalar sonucunda ağır yaralanmaların ve büyüyen yangınların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle firmalar bu konuda değişiklikler yapıyor.

Volvo’dan Radikal Karar

Bu konuda ilk çalışmayı yapan bir firma olan Volvo araçlarında gelecek dönemde hız sınırını en fazla 180 ile sınırlama kararı aldı. Özellikle elektrikli araçların kazalara karışması ve en son tesla araçlarının yanmasının söndürülememesi gibi nedenlerden dolayı elektrikli araçların batarya kısımlarından kaynaklanan bu tür sorunların üstesinden gelinmeye çalışıyor.
Ayrıca olası ağır kazalardan korunmak ve elektrikli batarya sistemlerinin vereceği hasarları en aza indirmek için bu karar alınmışa benziyor.

Renault Hız Limitini Sabitledi

Bu konuda son gelişme ise Fransız araba üreticisi Renault tarafından geldi. Bir yandan elektrikli araç modellerini görücüye çıkaran Renault aynı zamanda sürücü güvenliği konusunda da bazı sınırlamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu tür sistemlerin yanı sıra aynı zamanda Volvo gibi bu firma da hız sınırı için 180 km üst sınırının aşılmaması adına düzenlemeler yaptığını ilan etmiş bulunuyor.

2022 yılında piyasaya çıkacak olan modellerinde uygulamayı düşündüğü bu sistem ile Renault 2022 yılında piyasaya süreceği elektrikli araçlarda hız sınırı için 180 km bandını belirlemiş bulunuyor. Aynı zamanda Renault bunun yanı sıra yeni teknolojileri olan kaza tahmin sensörü ve sürücü destek sisteminin de yakın gelecekte araçlarda olacağı müjdesini verdi. Bu tür detayların yanı sıra Renault ailesi yenilikçi yüzü ile müşterilerin beklentilerinin karşılanması aşamasında çözümler üretmeye ve bunları insanlara tanıtmaya devam ediyor.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış