1 Mayıs 2021 10:14 Güncelleme : 1 Mayıs 2021 10:16

Tam Kapanma Sürecinde Devletten Destek Nasıl Alınır! İşte Başvuru Yöntemleri! Kim Ne Kadar Alacak

Tam Kapanma Sürecinde Devletten Destek Nasıl Alınır! İşte Başvuru Yöntemleri! Kim Ne Kadar Alacak

Geri ödemesiz olan bu ciro desteklerinin başvuru süresi 31 Mayıs gece saat 23.59’a kadar uzatıldı. Ticaret Bakanı bu konuda açıklamada bulundu ve esnafları desteklediğini dile getirdi.

Koronavirüs nedeniyle birçok tedbir alınsa da başarı sağlanamadığı için tam kapanma sürecine girildi. 17 gün sürecek olan bu tam kapanma sürecinden en çok esnaf etkilendi. Yeme – içme alanlarının kapalı olduğu bu dönemde, geri ödeme şartı olmadan ciro desteği verileceği duyuruldu.


Geri ödemesiz olan bu ciro desteklerinin başvuru süresi 31 Mayıs gece saat 23.59’a kadar uzatıldı. Ticaret Bakanı bu konuda açıklamada bulundu ve esnafları desteklediğini dile getirdi. Salgının olumsuz etkilerini hissetmemek adına yapılan bu destek çalışmaları, esnafın yükünü biraz olsun hafifletecektir. 

Geri Ödemesiz Desteğe Başvuruların Yapılması

Esnafa geri ödemesiz olarak ciro desteğinin yapılması için başvuruların uzatıldığı açıklandı. Esnafın 31 Mayıs gecesine kadar e-devlet üzerinden başvuruda bulunabileceklerini açıklayan Bakan Mehmet Muş, tüm esnafın bu destekten faydalanmasını sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Başvuru yapamayan kişiler için de sürenin uzatılması büyük bir avantaj haline geldi.

Ödenecek Olan Desteğin Belirlenmesi

Bakan Mehmet Muş tarafından açıklanan karşılıksız ciro desteği, esnafın kazanç oranı göz önünde tutularak belirlenecek. 2 bin liranın altında olmayan ve 40 bin lirayı aşmayan bir destek planının hazırlandığı görülüyor.


Ayrıca ciro hesabı üzerinden azalma oranı belirlenerek yüzde 3 bir dilim ile ödemeler yapılacaktır. 19 Şubat 2021 tarihinden bu yana başlayan başvurular, haksızlık olmaması adına ileri tarihe uzatılmıştır. Tüm detayların belirlenmesi sonrasında esnafın desteklenmesi için tüm koşulların göz önünde bulundurulduğu da yapılan açıklamalarda görülüyor.

Başvuruda Bulunmayan Kişiler İçin Bir Fırsat Doğdu

Geri ödemesiz olarak esnafa sunulan ciro desteğine birçok neden sonucu başvuru yapamayan kişiler için ikinci bir fırsat doğdu. Haksızlıkların önüne geçilmesi için sürenin uzatıldığını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, tüm esnafın bu haktan yararlanması için çabaladıklarını yaptığı açıklamada dile getirdi.


Esnafa can suyu gibi gördükleri bu desteğin, pandemi döneminde çok faydalı olacağını belirtti. Böylece tüm esnafın başvuruda bulunarak bu haktan mahrum kalmamasını tavsiye etti. İşletmelerinin ciroları oranında alacakları bu destek ile daha rahat bir tam kapanma sürecinin sağlanmaya çalışıldığı ifade edildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış