Analistlerden Şok Altın tahminleri! Bakın Altın'da Yükseliş Nasıl Olacak...

Parasını altına yatıranlar için müjdeli haberi verelim. Altında yükseliş gelecek yorumları geldi analistlerden. İşte size Analistlerden şok altın tahminleri... Altın ne zaman ve ne kadar yükselecek? İşte tüm cevaplar ve daha fazlası...
11 Mart 2021 , Perşembe

Altın yatırımcıları, Senato'dan geçen ABD teşvik paketinin Temsilciler Meclisi'ndeki oylaması ile ilgilenirken altının onsu yükselişe geçti. Gram altın da sıkışmış durumda. Bir çok uzman farklı görüşte olsalar da altın fiyatları ile ilgili değerlendirmeleri yaptılar. Uzmanlar altın fiyatlarının teşvik paketinin onayının ardından, enflasyonla birlikte yükselebileceğini öngördü.

2021 yılının ilk iki ayını kayıpla kapatan altında şartlar değişiyor mu? Mart ayı başından bu yana da kayıplarını sürdüren altın önümüzdeki dönemlerde ne olacak? Küresel altın fiyatlarından etkilenmeye devam eden altında hafta başından bu yana neredeyse 10 lira yükseldi. Hafta başında yatırımcısına kazandıran altın Salı günü 420 TL civarındaydı. Bir çok uzman konuyla ilgili farklı düşüncelerini belirtiyor. Dünya Altın Konseyi ise altının şu an emtia enflasyonundan dolayı düşük bir performans sergilediğini ve bunun ardında 36 aylık bir yüksek performans döneminin geleceğini kaydediyor.

Farklı uzmanlardan farklı yorumlar gelmeye devam ediyor...

Stratejist ve aynı zamanda Özel Fon Yöneticisi Rıdvan Baştürk sosyal medya üzerinden yaptığı yorumda ons altın için, "Kanalın alt bölgesine geldikçe toparlanma ihtimali artar. Yükseldikçe üst bantlardan satış fırsatlarına bakılır. Ana yönü aşağıdır. Bu, mevcut seviyelerden direkt aşağı gelecek anlamını taşımaz." şeklinde bir açıklama yaptı.

Analistler ne diyor?

Ahlatcı Yatırım da altının pandemi öncesi seviyesinde olduğunu vurgulayarak "Doların üzerinde işlem görmesi sonrasında yeni yıl itibariyle Ons Altın’da satış baskısı devam ediyor. Geniş bir perspektif ile bakıldığında Ons Altın’ın Pandemi öncesi 1680 dolar seviyesinden geri döndüğü görülüyor" açıklamasını yaptı.

Altın fiyatları yükselecek mi?

Altın için ÜNLÜ & Co tarafından hazırlanan analizde şu ifadelere yer verildi: Ons altın tepki alımları ile güç toplamaya çalıştığı söyleniyor. ABD tahvil faizleri göreceli olarak yüksek seviyelerde kalmaya devam etse de önceki seviyelere kıyasla geri çekilmiş olması değerli metallerin dün iyimser bir performans sergilemesine neden oldu. Bu kapsamda 1690-1700 dolar desteğinde tutunan altının ons fiyatının 1720 doların üzerinde doğru tepki verdiğini gördük. Dünkü yükselişi pozitif bulduklarını söyleyen şirket, özellikle 1720 doları yakından takip edeceklerini savundu. Bu seviyenin aşılması kısa vadede altının zayıflıktan sıyrılmasına ve tepki alımlarının güç kazanmasına yardımcı olabilir. Aksi bir senaryo alımların sadece tepki niteliğinde kalmasına neden olacaktır. Bugün ise özellikle 10 yıl vadeli ABD tahvil ihalesinin sonucunun fiyatlara yön vereceğini tahmin ettiklerini söylediler.

Altın ithalatı düştü

Öte yandan Türkiye'nin şubat ayında altın ithalatı yıllık yüzde 50,3 düşüşle 9,4 ton oldu. Altın yükselecek mi düşecek mi şeklinde sorular sorarken ithalat ve ihracatta neler yaşanıyor onları dabilip ona göre değerlendirme yapmak daha mantıklı olacak gibi. Türkiye'nin şubat ayında altın ithalatı yıllık yüzde 50,3 düşüşle 9,4 ton oldu. 2020 yılının aynı ayında ithalat 18 bin 872 kilogram olmuştu.

Piyasalar karışık

ABD ve AB ile ilişkiler, mevcut ekonomi politikalarının sürdürülebilirliğine ilişkin endişeler, TCMB’nin önümüzdeki hafta gerçekleştireceği faiz kararı ve lokallerin dövizden TL’ye dönme konusunda belirgin bir eğilim göstermemesi Türk lirasını oldukça kötü etkiliyor. Bir de bütün bunlar yaşanırken menkul değerlerde artış yaşanınca iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. 

Vatandaşın da kafası karışık

Pandemi ile birlikte ne yapacağını şaşırmış olan vatandaşın altınla ilgili düşünceler konusunda da kafası oldukça karışık. Cuma günü açıklanması beklenen ekonomi reform paketi de önemli rol oynayacak.

Sigortadan Para Almak İçin 22 Yaşında Genç Kadın Kendi Elini Kesti
Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş detaylar! Hak kaybı yok emekliye çifte ödeme müjdesi
Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz
Billur Kalkavan'dan kadınları çıldırtan 'aldatma' tavsiyesi! Hemcinslerini kızdırdı
Karadenizlilerin Kahvaltıda Dahi Hayır Diyemeyeceği Bir Tarif! Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Altın Kahini İslam Memiş Altın Fiyatları Konusunda Şok Uyarıda Bulundu! Sakın Kaçırmayın