Masterchef programında meşhur olan bu kol böreğinin tadına inanamayacaksınız! Üstelik fırınsız da yapabilirsiniz...

Herkesin izlediği TV8de yayınlanan Masterchef programında ünlü olmuştu bu börek. O zamandan beri yayını ilzyenelerin ağzından bir türlü düşmedi kendisi. Bu böreği Üstelik fırınsız da yapabilirsiniz...
5 Mart 2021 , Cuma

Fırınsız yapabileceğiniz bir börek düşünün. Tadı da damaklarda şenlik etkisi bırakan. Herkesin izlediği TV8de yayınlanan Masterchef programında ünlü olmuştu bu börek. O zamandan beri yayını ilzyenelerin ağzından bir türlü düşmedi kendisi.

Size ço kama çok kolay bir tarif önereceğim şimdi. Diyelim çat kapı bir misafir geldi. Ve siz ne yapacağınızı bilmiyoruz. En iyisi çayın yanında bu böreği yapın. Hatta öyle kolay ki boş zamanlarınızda bolca yapıp buzluğunuza stoklayabilirsiniz. çıkartıp pişirmesi 15 dakika. Hem çayı kuru kuru içmemiş oluyorsunuz hem de nefis bir tat bırakıyor ağızda.

Eğer sizde benim gibi hamur işlerine hayır diyemeyenlerdenseniz bu tarifi kesinlikle kaçırmayın derim. Siz bu böreği yedikten sonra bir daha başka börekler yapmaya vakit harcamayacaksınız. Ben peynirli olanını öneriyorum ama siz isterseniz içine başka birşey koyup da yapabilirsiniz. Üstelik bu börek kahvaltılarda da çok güzel gidiyor. Zaten içine tereyağı da koyduğumuz için pişetken bile buram buram tereyağı kokuları geliyor burnunuza.Şimdi geçelim malzemelere.

Malzemeler

3 adet el açması yufka


Sosu:

1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
İçine:

Maydanozlu peynir
Tavaya sürmek için:

1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı

Yapılışı nasıl?

Öncelikle sos için malzemeleri derin bir kaba alıyoruz ve çırpıcı ile çırpıyoruz. Peynirle incecik kıyılmış maydanozu birbirine karıştırıyoruz. Tavaya tereyağını sürerek eritiyoruz. Sonra yufakaları üst üste tezgaha açıp tam ortadan keserek bölüyoruz ve 6 parça yufka elde ediyoruz. Teker teker alıp bolca sostan sürüyoruz. Uzun düz kenarına peynir koyup 2 kenarı hafif katlayarak incecik rulo yapıyoruz. Yaptığımız rulo yufkayı kendi etrafında gül böreği gibi sarıp tavanın ortasına koyalım, diğer 2 parçayı da aynı şekilde yaparak böreğimizin etrafına dolayalım. Üzerine 3 4 kaşık sos gezdirip tavayı ocağın büyük gözüne koyuyoruz. Altı kısık şekilde piştikten sonra kapakl tersini düzüne çevirip her iki tarafı da güzelce pişiriyoruz. 


Videolu tarif için tıklayın...

Sigortadan Para Almak İçin 22 Yaşında Genç Kadın Kendi Elini Kesti
Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş detaylar! Hak kaybı yok emekliye çifte ödeme müjdesi
Her Hali Güzel Olan İrmiğin Şerbetli Hali! Buna Bayılacaksınız! İrmiği Daha Önce Böyle Yemediniz
Billur Kalkavan'dan kadınları çıldırtan 'aldatma' tavsiyesi! Hemcinslerini kızdırdı
Karadenizlilerin Kahvaltıda Dahi Hayır Diyemeyeceği Bir Tarif! Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Altın Kahini İslam Memiş Altın Fiyatları Konusunda Şok Uyarıda Bulundu! Sakın Kaçırmayın