Süper Lig'in 28. haftasında oynanan maçta Trabzonspor, deplasmanda Başakşehir'i 3-0'lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.
Bordo-mavililer bu sonuçla, deplasmandaki kötü performansını geride bırakarak 3 puanın sahibi oldu.
Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında görüşlerini paylaştı.
"ÖNCELİKLE ALLAH'AŞÜKÜR"
Tekke'nin açıklamaları şöyle oldu:
"Öncelikle kazandığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Taraftarlarımızın bizden beklediği ve arzuladığı buydu. Trabzonspor'un kalibresi de bu şekilde olmalıdır. Öncelikle Allah'a bin şükür, ardından takıma, özellikle de Uğurcan'a teşekkür etmeli. Penaltının kurtarılması ve kırmızı kart, oyunun gidişatını bizim lehimize değiştirdi."

"İSTEK VE ARZU ÖNE ÇIKTI"
"Başakşehir, iyi organize olan bir takım. Onların baskılarımızı kırmalarına izin verdik. İlk yarıda yaptığımız baskılarda iyiydik, ancak düzenimizde bazı bozulmalar yaşadık. İkinci yarıda geriye çekilmeyi tercih ettik. Baskılarımız zaman zaman etkisiz oldu. İki farklı konumlanma üzerinde çalıştık ama elde ettiğimiz sonuç tatmin edici olmadı. Ancak bazı futbolcular, özellikle Ozan ve savunmadaki oyuncular, isteklilikleriyle ön plana çıktılar."

"ABARTMAMAK GEREK"
"Trabzonspor'un bu şekilde oynaması doğru değil. Sonuç olarak bu bir nimet. Taraftarlarımızın, sevenlerin dualarının etkisi var. Oyuncularım bunu hak etti. Genel itibarıyla oyunumuzdan çok fazla bir şey beklemiyordum; istek ve duygu yüksekti. Abartmaya gerek yok. Duygu öndeydi. Rakipteyken konumlanmamız birkaç kez iyi oldu. Top bizde olduğunda ise oldukça az etkiliydik. Özgüven düşüktü, bu da oldukça doğal. 1-2-3 haftada köklü bir değişim yaşanmaz. Önemli olan, oyuncuların gülümseme ve duygularını yükseltmelerine yardımcı olabilmek."

"BUNDAN BİR DAHA DAHA FAZLA HAKKINIZ YOKTUR"
"Bizim mücadele etmemek ya da kötü oynamak gibi bir lüksümüz yok. Bugün kazandık ama bunun her zaman böyle olacağını düşünemeyiz. Milli ara var, bir şeyler değişebilir ama en kesin olan, Trabzonspor'un topa daha hakim ve cesur oynaması gerektiğidir. Bu en temel kuralım. Bir anda değişmesi mümkün değil. Tebrikler, abartmamak lazım. Durum ortada. Ayrıca, yeni bir oyun şablonu oluşturma yönünde kararlıyız. Oyuncu tercihleri bazen yanlış olabilir. Bugün oyuna dahil olan herkes faydalı oldu ama yarın olmayacaklar. Fatih Tekke ve ekibinin burada bir etkisi yok. Belki dualar işe yaradı. Biz burada Trabzonspor'u mutlu etmek için varız."

"GALİBİYET HEPİMİZİ MUTLU ETTİ"
Mücadelenin ardından Trabzonspor'un teknik patronu Fatih Tekke, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Göreve başladıktan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Tekke, sözlerine şöyle devam etti:
"Son 3 gün içinde üzerinde çalıştığımız konuları hatırlatmak önemli. Konumlanma açısından iyi bir hazırlık yaptık. Bugün, beklemediğimiz bir düzeyde oyun sergiledik. Pozisyon dışında, konumlanmamız etkiliydi. Rakipteyken ön alan baskımız iki biçimde gerçekleşiyordu. Bu arada, Çağdaş hocanın sisteminin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bugünkü maçın hikayesi, ‘Allah lütfetti’ diyebilirim. Uğurcan’ın önemli bir katkısı bulundu. Görünmeyen birçok oyuncumuz da var. Genel olarak Trabzonspor’un oyun tarzı bu değil. Skor açısından bakıldığında herkes olumlu şeyler söyleyebilir ama ben farklı düşünüyorum. Bugün bir şeyler bekliyordum ve onlar oldu. Galibiyet hepimizi sevindirdi."

"OYUNCULARIMA HAYATINIZDAN VE OYNADIĞINIZ OYUNDAN KEYİF ALMALISINIZ DEDİM"
Trabzonspor’a uygulamak istediği oyun anlayışından bahseden Tekke, şunları dile getirdi:
"Son 3 gün içerisinde, sadece rakipten aldığımız top sonrası ön alan baskısıyla oynamaya çalıştık. Topu daha fazla bizde tutabilmek adına ikinci yarıda kırmızı kartın etkisiyle ilerledik. Deplasmanda galip gelemediğimiz bir maçta, teknik direktörün ilk deneyimi var. Ben her zaman kendim gibi olmayı amaçlayan bir insanım. Oyuncularıma şunu söyledim; hayattan ve oynadığınız oyundan keyif alın. Antrenmana gelirken iyi ki varım deyip gelin. Birlikte mücadele edelim. Bu toprakların en önemli özelliği budur. Bir mücadele içerisinde birlik olmak gerekir."

"RİTİM BULMALIYIZ, BUNUN İÇİN SÜREKLİ TEKRAR YAPMALIYIZ"
Kendi oyun sisteminde önde baskının gerekliliğine dikkat çeken Tekke, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Kendimize ait birtakım oyun felsefelerimiz var. Bu felsefenin en önemli kurallarından biri önde baskıdır. Ancak, bunu 90 dakika boyunca gerçekleştirmek oldukça zor. Rakiplerin durumlarına göre birçok detay mevcut. Oyuncuların isimlerini tam olarak bilemiyorum. Onlar da belki benim oyunumun detaylarını bilmiyor olabilir. Dışarıdan bakıldığında bir sistem olduğunu söyleyebilirim. Bu, oyuncuların isteği ve arzusu ile mümkün olacak. Bir netlik sağlanmalı. Özkan Sümer'in dediği gibi, ‘Her şey netleşmeli’. Benim için en önemli özellik, belirginliktir. Bu belirginliği ise topa sahip olarak sağlayabiliriz. Ritim bulmalıyız ve bunun için tekrar tekrar çalışmalıyız."
Maçta atılan 3 golün kenar hücumlarından kaynaklandığı belirtildiğinde, Tekke şunları söyledi: "Merkezden hücum yapmayı da severim. Ülke futbolunda çok fazla denemeyen bir yaklaşımım var. Bunun için ciddi tekrarlar, benzer oyuncularla çok fazla çalışma yapılması gerekiyor. Rakibini harekete geçirerek kenar hücumunu gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Genel olarak topa sahip olmak isteyen bir teknik adamım. Bu, kenarlara hakim olmayı gerektiriyor."

"HEYECANLANMAYA FIRSATIM OLMADI"
Trabzonspor'a geldiği günden bu yana heyecanlanmaya bile fırsatı olmadığını ifade eden Fatih Tekke, şu ifadeleri kullandı:
"4.5, 5.5, 10.5 detaylarını bilmiyorum. Çok çabuk geldim. Heyecanlanmaya şansım olmadı. Bugün Çağdaş hoca için olumsuz tezahüratlar oldu ama o gayet iyi oynadı. Ülkemiz, bu tür durumlarla karşılaşan bir yer. Futbol hakkında konuşmak istediğinizde, çoğu zaman cezalandırılıyorsunuz. Bugünki etkimin çok az olduğunu düşünüyorum. Klopp, ‘Bana 4 yıl verin’ demişti. Ben buradan ‘Bana 4 ay verin’ desem, ne dersiniz? Kime veriyor ki? Oyunla kimse ilgilenmiyor. Ülkedeki teknik direktörlerin durumu da ortada. Kolay bir iş değil bu. Zamana ihtiyaç var. Taraftarlarım benden kızsın istiyorum. Duyguları aynı şekilde paylaşıyorum. Fatih Tekke bile bile bu camiaya zarar vermek istemez. Bunları biliyorlar. Kendi evlatlarınıza güvenin. Çağdaş’a güvenin. İyilere destek olun."

"BÖYLE BİR GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI"
Trabzonspor’un üst sıralarda mücadele edebilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tekke, açıklamalarını şöyle noktaladı:
"Belli bir süre vermek kolay değil. Öncelikle her maçı ayrı düşünmek gerekiyor. Kupada bir hedefimiz var ve bunu başarmalıyız fakat bu da kolay olmayacak. Yakın zamanda kritik maçlar bekliyor. Her bir maç bizim için zorlu olacak. Takım içinde oyuncularla bireysel anlamda fazla konuşmadım. Kalmak isteyen veya gitmek isteyen oyuncular hakkında henüz bir adım atmadık. Trabzonspor topraklarında her zaman yeni oyuncular gelişir. Onlara yön vermek, doğru bir şekilde ilerletmek önemli. Mücadeleler oldukça fazla. Hızla düzeltmemiz gereken konulara odaklanmalıyız. Camia ve insanların yaptığı hataları sürekli gündeme getirmek gereksiz. Taraftarlarımıza olan borcumu ödemek için ben sadece tekrar ve çalışmaya devam etmeliyim. Bugün bunu gerçekleştirdim. Kendim gibi davranıyorum. Bugün Fatih Tekke ve ekibi sahada mücadele etti fakat etkisi sınırlıydı. Oyuncularım, taraftarım ve duyguya teşekkür ederim. Özellikle de Uğurcan kaptanıma."