Yeni Zelanda'dan üç turist, Roma'nın en ikonik yapılarından biri olan Trevi Çeşmesi'ne girmeye çalışırken polis tarafından engellendi.
Ancak gruptaki 30 yaşındaki bir adam, yetkililerin müdahalesinden kurtularak şansını doğrudan çeşmenin içine atlayarak denemek istedi.
Roma Başkent Polisi'nin yaptığı açıklamaya göre, olay sırasında adamın alkol etkisi altında olduğu belirtildi.
TARİHİ ÇEŞMEYE ZARAR VERMEK AĞIR CEZALARA NEDEN OLABİLİR
1762 yılında tamamlanan Trevi Çeşmesi, her yıl pek çok turisti kendine çekiyor. Ancak çeşme suyuna girmek, yapının tarihi dokusuna zarar verebileceği gerekçesiyle yasaklanmış durumda.
Roma yönetimi, bu tür durumların önüne geçmek için geçen yıl çeşmeye aynı anda en fazla 400 ziyaretçinin yaklaşmasına izin veren bir kontrol sistemi uygulamaya koydu.
Ayrıca, yetkililer bölgede girişin ücretli hale getirilmesini de gündeme alıyor.
Trevi Çeşmesi'ne girmek, Federico Fellini’nin 1960 yapımı "La Dolce Vita" filmindeki o unutulmaz sahneden esinlenen turistler için oldukça cazip bir fikir olabilir. Ancak bu eylem, her yıl birçok kişiye ceza kesilmeye devam ediyor.
Roma polisi, yıl boyunca birçok kişinin ayaklarını veya su şişelerini çeşme suyuna soktukları için ceza aldıklarını belirtiyor.

BAĞIŞ İÇİN ATILAN PARALAR HIRSIZLARIN HEDEFİNDE
Trevi Çeşmesi'nin suyuna her yıl yaklaşık 1,5 milyon euro değerinde bozuk para bırakılıyor.
Geleneksel olarak dilek tutma amacıyla atılan bu paralar, Roma'daki hayır kurumlarına önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.
Fakat, bu paraları çalmaya niyetli birçok kişi de mevcut.
Polis, geçen yıl çeşmeden para çalmaya kalkışan çok sayıda kişinin yakalandığını duyurdu.
Yetkililer, Trevi Çeşmesi'ni korumak adına güvenlik önlemlerini artırmaya devam edeceklerini ve bu tür ihlallerin ciddi yaptırımlarla sonuçlanacağını ifade ediyor.
