Muhalif medyada yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyordu.
Uzun bir süredir YouTube platformunda yayınlarına devam eden Yılmaz Özdil, yeni gelişmeleri takipçileriyle paylaştı.
SÖZCÜ'YE DÖNÜYOR
Yılmaz Özdil, iki yıl aradan sonra yeniden Sözcü gazetesine geri dönmeye hazırlanıyor.
Bu süreçte yazılarına ara veren Özdil, sadece YouTube'daki yorumlarıyla etkin bir şekilde konuşuldu. Beklenen dönüşünü ise eğlenceli bir video ile açıkladı.
"YAZMAYI ÇOK ÖZLEDİM"
Sosyal medya üzerinden paylaştığı tanıtım videosunda takipçilerine seslenen Özdil, "Bilmiyorum siz okumayı özlediniz mi ama ben yazmayı gerçekten çok özledim. Çevreye vereceğim zarar için şimdiden özür dilerim. İki yıl aradan sonra tekrar Sözcü gazetesindeyim." şeklinde konuştu.
ÖZGÜR ÖZEL'E YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLERİYLE TANINIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerinin ardından Sözcü TV'den ayrılan Özdil, kişisel hesabında CHP'nin yeni lideri Özgür Özel'e de benzer sert söylemleriyle tanınıyor.
Özdil'in Cumhuriyet Halk Partisi ve Özgür Özel üzerindeki eleştirilerini Sözcü ekranlarında sürdürecek mi merak konusu.

AYRILIK SÜRECİ NELERLE GEÇTİ?
Yılmaz Özdil, Mart 2023'te CHP'yi eleştirerek hem Sözcü TV'den hem de gazeteden ayrıldığını duyurmuştu.
Özdil, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sözcü gazetesindeki maceram burada sona erdi. Uğruna mücadele ettiğimiz kişiler tarafından dışlanmayı göze alarak, kalemin onurunu korumak için çaba gösterdim, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiklerimi açık bir şekilde aktardım. Anlayamadığım konuları ise hayat mutlaka anlatacak. Hoşça kalın." demişti.
Özdil, "CHP'nin bütçesine yazık, kardeşim. Zira bu kadar karmaşık yollar denemek yerine, doğrudan bana ulaşsalardı, kurucu görevim dışında herhangi bir niyetim olmadığını, Sözcü televizyonunda hiç bir görevimin bulunmadığını onlara iletirdim." ifadelerini kullanmıştı.
Aynı zamanda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle telefonla görüştüğünü ve CHP ile medya konularında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Özdil, "Neler konuştuğumuzu şu an paylaşacak bir platformum yok, bir gün bu fırsatım doğduğunda herkese anlatacağım." ifadesinde bulunmuştu.


