30 Ocak 2021 22:00 Güncelleme : 30 Ocak 2021 17:07

1 euroya satılık ev olur mu demeyin... Şartlar neler?

1 euroya satılık ev olur mu demeyin... Şartlar neler?

Kiraların son derece yükseldiği bu dönemde 1 euroya ev satıyorlar. Peki bu evleri satın almak için şartlar neler? Bu evler nerede?

İtalyada nüfus azlığından şikayet edilen kasabada evler 1 euroya satışa çıkarılıyor. İtalya'da yer alan bu kez Puglia'nın güneydoğu bölgesi içinde bulunan Biccari 1 euro fiyatla harap olmuş evleri satıyor.

Birde eğer o evleri yenilemek istiyorsanız Biccari kasabasındaki evler de satışa çıkarılıyor ve onların da fiyatları 7 bin 500 eurodan başlıyor.

Belediye Başkanı Gianfilippo Mignogna Cyaptığı açıklamada 1950'lerden beri düşen nüfustan bahsederek "Neredeyse 2.000 kişiyiz. Nüfusun azalması açık bir yara. Yerliler gitmeye devam ediyor ve çoğu yaz aylarında ziyarete gelirken, artık bunu da yapmıyorlar. Yaşanabilir birçok ev boş ve unutulmaya yüz tutuyor" dedi.

100 adetten fazla boş bina

Evlerin fotoğrafları ve konumları belediye binasının web sitesinde yayınlanacak. Bölgede 100 adetten fazla boş bina bulunuyor.

Biccari, Puglia, Molise ve Campania arasında konumlanmış ve bölgenin en yüksek zirvesi olan Monte Cornacchia'nın eteklerinde. Bölge, tarih öncesi yerleşimlerin ve eski çiftliklerin kalıntılarıyla dolu.

100 adetten fazla boş bina

Bu evleri satın alabilmenin şartları neler?

1 euroluk konut alanlar 3 yıl içinde iade edilecek muhtemelen evi düzenleme işleri tamamlandıktan sonra iade edilecek 3 bin euro tutarında para ödemeleri gerekiyor.

1 euroluk evlerin hepsi kuleyi çevreleyen antik bölgede yer alıyor. Anahtar teslimi evler kabaca 50-70 metrekare iki kata yayılmış durumda.

Kampanya üstüne kampanya

Geçtiğimiz günlerde de yine İtalyan adalarında yaşanan başka bir olaya tanıklık etmiştik. Bölgede çocuk doğurana 1 euro para veriliyordu. Nüfusu artırmak için yapılan bu hareketler bakalım nerede son bulacak. Bakalım yapılan bu kampanyalar nüfus artırmada başarılı olacak mı.

Etiketler

Gündem   Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış