12 Mart 2021 13:00 Güncelleme : 12 Mart 2021 11:56

1600 TL yardım için başurular başladı! Yardım almak için hangi şartları taşımak gerekiyor?

1600 TL yardım için başurular başladı! Yardım almak için hangi şartları taşımak gerekiyor?

Yaşanan koronavirüs pandemisi ile birlikte halk maddi manevi zor günler geçiriyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre binlerce kişi için yeni yardım uygulamaları hayata geçiriliyor. 1600 TL yardım için başvurular başladı! Yardım almak için hangi şartları taşımak gerekiyor?

Yeni yardım uygulamaları hayata geçirilmeye başlandı. 1600 TL yardım için başvurular başladı! Yardım almak için hangi şartları taşımak gerekiyor? Bakanlık yeni yardımlarla ilgili bilgileri paylaştı. Vatandaşlar yeni yardım uygulamalarına göre 800 ile 1600 TL arasında yardım alacaklar.

Geçtiğimiz yıl gelmesine rağmen koronavirüs pandemisi ülkemizde etkisini göstermeye devam ettiriyor.Bu kapsamda devlet vatandaşlara maddi açıdan yardım eli uzatabilmek için elinden geleni yapıyor. Yeni yardımlar hayata geçmek için birer birer hayata geçiriliyor. Hayata geçirilen son uygulama ile birlikte vatandaşlar 800 lira ile 1600 lira arasında değişen yardımlardan faydalanabilecekler. Devlet vatandaşa verdiğ idestek ödemelerinin içerisinde yaşlılık maaşını da ekledi. Eğer siz de 65 yaşın üzerindeyseniz ve herhangi bir sosyal güvenceniz yoksa bu ödemelerden faydalanabiliyorsunuz. 65 yaşın üzerinde olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar 800 lira ile 1600 lira arasında değişen yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Engelli yardımı

Türkiyede engelli vatandaşlara yönelik de bir çok destek ödemeleri bulunuyor. Engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılabilmeleri için yapılan yardımlardan biri de hane geliri 305 liradan az olan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar için Hane geliri belirtilen sınırın altında olan engelli vatandaşlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yaparak kendileri için uygun olan destek ödemesinden yararlanabiliyor. 

Engelli yardımı

Terörden etkilenen ailelere yardım

Türkiyede yapılan yardımlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Yaşadıkları bölgelerde terör eylemleri meydana gelen ve başka bölgelere göç etmek zorunda kalan vatandaşlara verilen yardımlardan biri de destek ödemesi. Yani terör örgütlerinin eylemlerinden de olumsuz olarak etkilenen ailelerin gıda, yol, barınma gibi temel ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını da biliyoruz. Terörden etkilenen ailelere yapılacak olan yardım tutarını Mütevelli heyeti belirliyor. Terör zararı destek ödemleri kapsamında vatandaşa 1300 lira yardım yapılıyor.

Pandemi yardımı

Koronavirüs salgını ile birlikte vatandaşlara destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Maddi açıdan zorluk yaşayan vatandaşa başvuru yapmaları halinde 1000 TL yardım yapılıyor. Uygulama kapsamında 1. ve 2. adım geride kaldı şuan 3. adım ile ödemelerden yararlanmak mümkün. Ancak bu ödemeyi almak için daha önceki ödemelerde almamış olmanız gerekiyor. Pandemi yardımı almanız için memur kategorisinde yer almamak, SGKdan düzenli maaş ödemesi almamak, İŞKUR tarafından verilen kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak ve işsizlik maaş ödeneğinden yararlanmamış olmak şartı ile başvuru yapabilirsiniz. Eğer bu şartları yerine getiriyorsanız pandemi sosyal destek hakkından yararlanabilirsiniz. Gerekli incelemenin ardından size ödeme bilgisi verilecektir. Başvurular e devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. TC kimlik numaranızın son hanelerine göre pandemi sosyal destek ödemesine başvuru yapabiliyorsunuz. 

Pandemi yardımı

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış