12 Mart 2021 07:30 Güncelleme : 11 Mart 2021 23:40

Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Yatırımcının kafası karışık... İşte analizler...

Altın alınmalı mı, satılmalı mı? Yatırımcının kafası karışık... İşte analizler...

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik herkesi çıkmaza soktu. Altın Türkiyede yükselirken dünyada büyük düşüş yaşadı. Dünyada ciddi düşüş görülürken altın maliyetleri Türkiyede tersine döndü ve gram altın 2 haftada 23 lira değer kazandı...

Son günlerdeki altın piyasası normale göre biraz fazla hareketlilik gösterdi. Altın Türkiyede yükselirken dünyada çakıldı. Altın piyasasında dünya ciddi bir düşüş yaşanırken Türkiyede altın maliyetleri tam tersine yön değiştirdi. Gram altın iki haftadan bu yana 23 lira değer kazandı. Altının 11 ay önce ons fiyatı 1680 dolar seviyesinde idi. O dönemde gram altın 364 liraydı. Şimdi ons fiyatı 1680 dolar seviyesinde iken gram altın 419 liraya yükseldi. Bu durumda altın fiyatları yükselecek mi? Altın alınmalı mı yoksa satılmalı mı? Altını olan herkes ve yatırım yapacak olan herkes bunu merak ediyor. İşte biz TV Sondakika ekibi olarak sizlere altın ile ilgili güzel bir haber hazırladık. Bizim haberimizi okumadan sakın altın almayın ya da satmayın. Altın 7 ayın gerilerinde takip ederken geçtiğimiz Kasım ayında gram altın 540 lira oldu. Altın o dönemde tarihi bir rekora imza atmıştı. Uzmanlar altın fiyatlarının dolardaki sert düşüşten kaynaklandığını açıklıyor. Altına yatırım yapan yada yapmak isteyen yatırımcılar ise ne yapacağını şaşırmış durumda.

Altın fiyatları dünyada dip seviyeleri görürken Türkiyede yükseldi. Altın fiyatlarında son durumlar ve güncel altın fiyatları ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Altın fiyatlarının yükselişi TLden dolayı bu duruma geldi. Küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ile altın haftaya yükseliş ile başladı. Diğer bölgelerde altında düşüş görülürken Asya kıtasında büyüme dikkat çekti.

Raporlara göre Şubat ayında Türkiyede toplam altın varlığına oranla 2021 yılında en fazla altın alan ülke Türkiye oldu. 

Altın fiyatları şuan ne kadar?

Gram altın 419 lira iken, çeyrek altın 675 lira ve Cumhuriyet altını ise 2 bin 803 lira olarak belirlendi.

Altın fiyatları şuan ne kadar?

Peki ne olacak?

Altın fiyatlarında oldukça hareketli bir dönem yaşanacağı görünülüyor. Koronavirüs aşılaması ile etkilenen altın fiyatları bakalım önümüzdekei günlerde ne olacak. Aşılamanın yaygınlaşması ile birlikte piyasalarda dengeler değişecek. Altın her zaman bizim ülkemizde güvenli liman olarak görülmeye devam etmiştir. Bu ortamda da güvenli limanlar ilgi görmeye devam edecek. Ülker enflasyon ile mücadele için faizleri arttırmak zorunda kalacak. Bu da yeni fiyat dengelerine yol açacak. Uzun bir süredir beklenen teşvik paketi Senato ABDden geçti. Bu paket rahatlamaya neden olsa da enflasyon kaygılarını hep gündemde tutuyor.

Diğer yatırım araçları ne durumda?

Borsada BIST 100 endeksi 1,542 seviyesinde. Dolar kuru 7.65 TL faiz 16.14 altın onsu 1,687 dolar seviyesinde. Açıklanan bilançolarla hisse bazlı hareketler yaşanacak. Bu arada yabancının faiz artışı beklentileri yükseliyor.

Altına dolar fiyatları etki ediyor

Hafta başından bu yana dolar altın fiyatlarının düşüşünü etkiliyor. Hatta altının bu haftayı düşüşle kapatması bekleniyor. 

Altına dolar fiyatları etki ediyor

Altın şuan alınmalı mı satılmalı mı?

Altın ne zaman alınır ne zaman satılır sorusu sürekli yatırımcıların gündeminde. Salih Özman bu konu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Özman paraya ihtiyacı olan vatandaşlar dışında, vatandaşın altınlarını bozdurmamalarını, panik yapmamaları gerektiğini belirtti. Şuan altının yükseleceği mi yoksa düşeceğini mi yatırımcılar ön göremiyor. Çünkü piyasalar normal değil. Özman TLnin yılın ikinci çeyreğinden daha değerli olacağını bildirdi. Hatta eğer uzun vadeli yatırımcı iseniz bu açıklama ile altın almaya çağrılıyorsunuz. Özman paraya ihtiyacı olmayan insanların altınlarını bozdurmalarını tavsiye etmediğini söyledi. Böyle düşüşlerde hiç bir zaman panik yapmamak gerektiğini belirtti.

TLnin değeri artacak

Piyasaların şuan olumlu olduğunu belirten Özman, Kasımda ekonomi yönetiminin göreve başlaması piyasalara olumlu etki yaptığını belirtirken, Bu zamana kadar ülkemizde sürekli dolar yatırımı yapılıyordu şimdi ok tersine dönüyor. Yabancı yatırımcılar döviz varlıklarını TLye çevirip borsada yatırım yapıyorlar. Hisse senetleri borsalarında rakamlar çok yönlü aşağı çekilmiş. Bu da TLye olan güveni artırıyor.

TLnin değeri artacak

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış