12 Mart 2021 14:00 Güncelleme : 12 Mart 2021 12:00

Altın fiyatlarında şok dönüş! 3 hafta sonra bir ilk! Altın fiyatları ne durumda?

Altın fiyatlarında şok dönüş! 3 hafta sonra bir ilk! Altın fiyatları ne durumda?

Altın yaklaşık 3 hafta sonra yeşile döndü. Altın fiyatları son üç haftayı kayıpla kapattıktan sonra ABD Hazine tahvili faizlerindeki düzeltme ile yön değişti.Altın fiyatlarında şok dönüş! 3 hafta sonra bir ilk! Altın fiyatları ne durumda?

Altın fiyatlarında şok dönüş! 3 hafta sonra bir ilk yaşandı. Son üç haftayı kayıpla kapattıktan sonra ABD Hazine tahvili faizlerindeki düzeltme ile altınınyönü değişti. Altın ard arda üç günü yükselişle kapattı. Yükselen tahvil faizleri ilebirlikte kazançların bir kısmını geri çevirerek 1720 dolar seviyelerine geriledi. Gram altın da doların ve küresel altın fiyatlarının arasında sıkıştı.

ABD Başkanı Biden 1.9 trilyon dolarlık ekonomi paketini imzalamasının ardından piayasalar değişmeye başladı. Koronavirüs salgınına karşı agresif bir federal yardımın başlangıcını yaptı. Amerikalılara yapılacak 1400 dolarlık ödemeler başlıyor. 10 yı lvadeli ABD Hazine tahvili faizinin hafta başında yüzde 1.60’lara kadar ulaşmasıyla ons başına 1.680 doları gören altın, çarşamba günkü ihale sonrasında faizlerin yüzde 1,52 civarına gerilemesiyle yeniden yükselişe geçmişti. Altına dayalı Borsa yatırım fonlarından çıkışlar 17 gündür devam ediyor.

Haftaya 1.700 dolar civarında başlayan ons altın, 1.680 dolara kadar geriledikten sonra haftayı yüzde 1,11 yükselişle kapatacak. Gram altın haftayı 414 TL civarında kapatmaya doğru ilerliyor.

Altın fiyatları ne durumda?

Gram altın bugün 414 liradan işleme alınıyor. 700 lira barajının altına gerileyen çeyrek altın bugün 675 liradan alınıyor ve 686 liradan satılıyor. Cumhuriyet altını da 3 bin liradaki görünümünden uzaklaştı. Bugün 2 bin 692 liradan alınıyor ve 2 bin 742 liradan satılıyor. Yarım altın ise 1350 liradan alış 1370 liradan satış yapılabiliyor.

Altın fiyatları ne durumda?

Altın enflasyona mı yenik düşüyor?

BlackRock’ın genel müdürü ve porföy yöneticisi olan Russ Koesterich, son dönemde düşüş içindeki altının artık enflasyondan korunma aracı olarak etkinliğinin azaldığını söyledi. Rüzgarın artı kkarşı taraftan estiğini belirten uzman, geçtiğimiz ay içinde altın fiyatının kabaca yüzde 5 düştüğünü belirtti. Sarı mtalin zorlandığını belirten uzmanlar, rüzagarın yönünü değiştirdiğini yazdı. Ancak düşüşün bir yere kadar tölereedilebileceğini elirten uzmanlar varlık koruma özelliği yitirilirse tölerasnsın azalacağı belirtiliyor.Haftalık veriye baktığımızda, Eylül ayından bu yana altının ABD teknoloji hisseleriyle olan korelasyonu yaklaşık 0.5. Başka bir deyişle, altın ve teknoloji hisseleri artan şekilde birlikte hareket etmeye başladılar. Uzmanlar son dönemde altının daha az güvenilir durumda olduğunu söylüyor. Reel faiz oranları ve doların rolünün bunda önemli olduğunu savunan uzmanlar kararı halka bırakıyor.

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış