5 Mayıs 2021 16:58 Güncelleme : 5 Mayıs 2021 17:03

Apple Watch Kan Şekerini De Ölçecek! Dünyada Bir İlk! Fiyatı da Oldukça Uygun

Apple Watch Kan Şekerini De Ölçecek! Dünyada Bir İlk! Fiyatı da Oldukça Uygun

Teknolojinin gelişmesiyle gün geçtikçe yeniliklere yenilik ekleniyor. Akıllı telefonlara bağlanan ve konuşmak amaçlı üretilen akıllı saatler artık sağlık sektörüne de hizmet vermeye başlayacak.

Teknolojinin gelişmesiyle gün geçtikçe yeniliklere yenilik ekleniyor. Akıllı telefonlara bağlanan ve konuşmak amaçlı üretilen akıllı saatler artık sağlık sektörüne de hizmet vermeye başlayacak. Akıllı saatlerle aramaları yanıtlamak, bildirimleri görüntülemek, müzik değiştirme, uygulamaları kullanma, sağlık izleme gibi birçok özellik kullanılıyor.

Dünya devi Apple’dan yeni bir yenilik daha. Geçtiğimiz günler de EKG uygulamasını saatler de kullanmaya başlayan Apple çok büyük ilgi görmüştü. Yenilikler için çalışmalarına devam eden Apple gün geçmiyor ki sağlıkla ilgili yeni buluşlara devam etmesin.

Bilindiği üzere şeker hastaları yani Diyabet hastaları her gün parmaklarını delerek kan şekeri ölçümü yapmak zorundalar. Baya zahmetli ve can yakıcı olan bu sistem Apple'ın yeni buluşuyla tarihe mi karışıyor.

Diyabet Hastalarına Müthiş Kolaylık

Dünya devi Apple şimdi de Apple Watch'lara şeker ölçme özelliği getiriyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan bu özellikle Apple Watch kullanıcıları zahmetsizce şeker ölçümü yapabilecekler.

Apple'ın kan değerleri ölçümü sensörleri üretemi yapan bir firmayla anlaştığı ve kanda alkol, kan basıncı ve kan şekeri ölçümü özelliklerini akıllı saatlerinde kullanılacağı açıklaması bir internet sitesi tarafından idda ediliyor. Firmanın İngiltere merkezli Rockley Photonics şirketi olduğu idda ediliyor.

SEC tarafından yapılan açıklamaya göre, Rockley Photonics şirketinin son iki yılda en büyük müşterilerinin Apple olduğu söyleniyor. Ayrıca bu firmanın en büyük gelir kaynağının Apple olduğu söylenenler arasında.

İki firma arasında yürütülen çalışmalar neticesin de Rockley Photonics firmasının ürettiği kan değerleri ölçümü yapan sensörler Apple Watch akıllı saatler için üretildiği ve diyabetik hastalar için hayatı kolaylaştıracağa söyleniyor.

Apple Watch Kan Şekerini Ölçecek

Apple'ın bu özelliği hayata geçirebilmesi için birçok onay ve izin alması gerekiyor. Firmanın şimdiye kadar ürettiği ve hayata geçirdiği yenilikler birçok kişi tarafından beğeniyle kullanılıyordu. Dünya devi olan Apple'ın bu konuda hassas davranmasının sebebi, şeker hastalarında yapılan yanlış bir ölçümün hayati tehlike arz etmesinden kaynaklanıyor.

Bu iddiaların Apple'ın Ceosu tarafından yapılan açıklama ile güçlendiği söylenenler arasında yer alıyor. Çalışmaları titizlikle yöneten firma önümüzdeki günler de piyasaya süreceği Apple Watch Series 7 modelinde bu özelliği hayata geçirecek.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış