2 Şubat 2021 10:00 Güncelleme : 2 Şubat 2021 09:05

Araba alacaklar dikkat! ÖTV oranları artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Araba alacaklar dikkat! ÖTV oranları artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gerek pandemi sebebiyle toplu taşımaya binmemek için gerekse başka sebeplerden ötürü insanlar son dönemde kendi aracını daha çok kullanır hale geldiler. Bu haber arabası olan herkesi ilgilendiriyor...

Toplu taşımaya binmek istemeyn araç sahipleri kendi otomobilinde seyehat ediyor. Arabası olmayan da bu pandemi döneminde araba alıp toplu taşımayı kullanmak istemiyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın "Bazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oranları Hakkındaki Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Oranlar ne kadar arttı?

Buna göre, ÖTV oranı motor gücü 85 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarda yüzde 3'ten yüzde 10'a, motor gücü 85 kW'yi geçen fakat 120 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarla yüzde 7'den yüzde 25'e, motor gücü 120 kW'yi geçen elektrikli araçlarda yüzde 15'ten yüzde 60'a yükseltildi.

Çevre sağlığı açısından faydalı olan elektrikli araçların ÖTVsi neden artırıldı bilinmez ama dünyada çevreyi korumak adına yapılan o kadar eylem varken bizim ülkemizde bu araçlar için ÖTV artırılması büyük bir ironi.

Yapılan bu zamla elektrikli araçlara yüzde 400 oranında zam geldi. Ülkemizde artık elektrikli otomobil almak hayal mi oldu?

Etiketler

Gündem   Otomobil   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış