7 Mart 2021 14:00 Güncelleme : 6 Mart 2021 16:16

Az malzemeli dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi! Bir yiyen bir daha isteyecek!

Az malzemeli dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi! Bir yiyen bir daha isteyecek!

Pandemi döneminde herkes evlere tıkıldı kaldı. Normalleşmenin başlaması ile birlikte eş dost ile görüşmeler de yavaş yavaş başlayacağına göre sizler için harika bir tarif hazırladım bugün. İşte size Az malzemeli dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi...

Az malzemeli dereotlu kıyır kıyır poğaça tarifi ile karşınızdayım bugün. Pandemi döneminde malum herkes evlere tıkılıp kalmıştı. Şimdi yavaş yavaş başlayan normalleşme ile eş dost kapımızı çalmaya başlayacak.

Zaten bizler de sevdiğimiz insanlarla oturup çay ve sohbet eşliğinde bi şeyler yeyip içmeyi nasıl özledik değil mi? Bir yandan evet haydi artık başlayalım bu günlere derken bir yandan da hala içimizde bir korku var salgın ile ilgili yine de çok dikkatli olmak lazım. Özellikle evde yaşlı insanı olanların kesinlikle çok dikkat etmeleri gerekiyor. Meğer ne büyük bir lüksmüş sevdiğimiz insanlarla oturup birşeyler yeyip içmek. 

Şimdi geçelim poğaçamıza. Bugün sizlere öyle bir tarif vereceğim ki hem az malzemeli hem lezzetli. Az malzeme ile çok pratik, lezzetli, nefis ve kıyır kıyır bir poğaça tarifi vereceğim.

Kurabiye tadında bir poğaça ile karşınızdayım. Tadını dereotundan alıyor. Kahvaltıda, çay saatlerinde kurtarıcınız olacak olan bu tarif çok kolay yapılıyor. Dere otu sevmeyen insanların bile tükettiği çok da besleyiciliği olan bir poğaça tarifi olacak bu. Az malzemeli dere otlu kıyır poğaçayı misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Az malzemeli dere otlu kıyır poğaça tarifi Malzemeleri

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için ayıralacak)
1 çay bardağı sıvı yağ (veya zeytinyağ)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Biraz dereotu
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 2 su bardağı un
Üzeri için

Susam
İçi için yaklaşık 150 gram kadar peynir

Az malzemeli dere otlu kıyır poğaça tarifi Malzemeleri

Az malzemeli dere otlu kıyır poğaça tarifi yapılışı

Az malzemeli dere otlu kıyır poğaça tarifi yapılışı da önce yumurtaları karıştırma kabına alıp birbirinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır. Sıvı Yağ, yoğurt, tuz ve dere otu eklenip karıştırılır. Sonra un ve kabartma tozu da eklenerek hepsi birbirine karıştırılır. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bu sebeple unumuzu kontrollü elde etmek gerekir. İçerisine istediğiniz çeşitte peynir ekeleyerek şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. 

Az malzemeli dere otlu kıyır poğaça tarifi yapılışı

Püf noktaları

Öncelikle kıyır kıyır olmasını istiyorsanız kesinlikle unu yavaş yavaş eklemelisiniz. Ve sizin fırınınızın sıcaklığını sizin kendiniz bileceğinizden ısı derecenizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 


Video için tıklayın

Etiketler

Gündem   Yeme İçme   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış