1 Şubat 2021 19:00 Güncelleme : 1 Şubat 2021 16:56

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi... Parmak yemek garanti...

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi... Parmak yemek garanti...

Pandemi nedeniyle eşinizi dostunuzu eve çağıramayıp siz de kek poğaça yapmayı bırakanlardan mısınız? Öyleyse yaklaşın ekrana gözlerinizi kırpmadan okuyun bu yazımızı. Şimdi sizlere tek başınıza da tüketebileceğiniz Bayatlamayan kolay poğaça tarifi vereceğiz...

Eğer siz de çay partileri yapıp komşularınızı sürekli evinize davet edenlerdenseniz bu tarif tam size göre... Pandemi nedeniyle eşinizi dostunuzu eve çağıramayıp siz de kek poğaça yapmayı bırakanlardan mısınız? Öyleyse yaklaşın ekrana gözlerinizi kırpmadan okuyun bu yazımızı...Karantina günleri ile görüşemediğimiz dostlarımız evimize gelmiyor diye poğaça börek pişirmekten vaz mı geçeceğiz yani? Tabiki asla...

Asla bayatlamıyor

Bayatlamayan, pofuduk pofuduk olan ve çok pratik olan bir kolay poğaça tarifi vereceğim sizlere.

Çayın yanında enfes gidecek olan bu kolay poğaça tarifinden vazgeçemeyip artık başka poğaça tarifi aramayacağınızı garanti ediyoruz.

Asla bayatlamıyor

Bayatlamayan kolay poğaça tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
un (yaklaşık 9 su bardağı)
Üzeri için:

Yumurta sarısı
susam, çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı

İlk önce poğaçamızın hamurunu hazırlamayla başlıyoruz işee. Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film örterek 5 dakika bekletiyoruz. Sonra sıvı yağı, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Unu da yavaş yavaş eleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir kıvam elde ediyoruz. Ve hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.

Dinlenen hamurumuzu bir kaçkez yoğurarak havasını alıyoruz. Poğaçalarımızı şekillendirip havasını alıyoruz. Dilediğiniz gibişeklini verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.

185 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Etiketler

Gündem   Kadın   Hobi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış