20 Ocak 2021 20:00 Güncelleme : 20 Ocak 2021 18:03

Bu belirtileri taşıyanlar dikkat etsin... Daha önce korona geçirmiş olabilirsiniz. İşte 7 belirti...

Bu belirtileri taşıyanlar dikkat etsin... Daha önce korona geçirmiş olabilirsiniz. İşte 7 belirti...

Tüm insanlığın kabusu haline gelen Corona Virüste 7 belirti... Belki daha önce korona virüs geçirdiniz ama haberiniz yok...

Vatandaşlar sürekli Korona Virüs konusunda hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiği uyarılıyor. Artan önlemler ve kısıtlamalar vaka ve ölüm sayılarını azaltsa da kabus hala devam ediyor.

Uzmanlar vatandaşların fark etmeden Kovid-19 geçirmiş olabileceğinizi gösteren 7 belirtiyi açıkladı.

2019 Kasım ayında Çinin Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyada etkilerini gösteriyor. Ölümcül vakaların arttığı bu salgında insanlar ne yapacağını nasıl korunacağını şaşırdı. Alınan önlemlerle Türkiyede kontrol altında tutulmaya çalışıldığı bu hastalığın kalabalık bölgelerde daha çok yayıldığı biliniyor. ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Okulu'ndan bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve tıp doktoru Profesör William Schaffner "Haftalar geçtikçe virüsün ABD'de özellikle de daha kalabalık bölgelerde düşündüğümüzden daha erkenden yayıldığı netleşti". dedi.

Uzmanlar farkında olmadan koronavirüs geçirmiş olabileceğimizi belirterek o 7 önemli belirtiyi açıkladı.

Eğer 2020 başında kötü bir soğuk algınlığı geçirdiyseniz koronavirüse yakalanmış olma ihtimaliniz yüksek. Yaşanan belirtilere göre soğuk algınlığını koronavirüsten aırmak test yapmadan oldukça zor. Ancak genelde soğuk algınlığında nefes darlığı, baş ağrısı vw mşde ile bağırsak sorunları yaşanmıyor.


Tat ve koku kaybı yaşadıysanız koronavirüs geçirmiş olabilirsiniz. Genelde grip, nezle,sinüs enfeksiyonu geçiren kişilerin bu duyu organlarında geçici olarak kayıp olsa da koronavirüse yakalanan kişilerde bunun çok daha uzun olduğu biliniyor.

Sebebinin hala bulunamadığı bir belirti de saç kaybı. Eğer saç kaybını normalden fazla yaşıyorsanız koronavirüs geçirmiş olabilirsiniz.

Bazen nefes darlığı çekiyorsanız da koronavirüse bilmeden yakalanmış ve atlatmış olabilirsiniz. Doktor Schaffner "Bu Kovid-19 tanısı konulan kişilerde bilinen bir geçmeyen etki. Buna sahipseniz daha önce deneyimlediğiniz hastalığın aslında Kovid-19 olma olasılığı var" dedi.

Kuru bir öksürüğünüz varsa; CDC'nin verilerine göre Kovid-19 geçirenlerin yüzde 43'ü yapılan testte pozitif oldukları anlaşıldıktan 14 ila 21 gün sonra bile öksürüyor.

Yorgunluk bir koronavirüs belirtisi. JAMA'nın açıkladığına göre Kovid-19'lu kişinin uzayan belirtilerinden biri de yorgunluk hissiyatı. Hastaların yüzde 53'ü ilk virüs belirtilerini göstermelerinde yaklaşık 2 ay sonra da yorgunluk hissettiklerini söyledi.Dr. Adalja "Belirli bir süre yorgunluk hisseden hafif hastalıklar görüyoruz" dedi.

Dr. Schaffner kişinin geçmeyecekmiş gibi görünen sorunlardan musatrip olması halinde bir doktora danışması gerektiğini söyledi.

Etiketler

Gündem   Yaşam   Sağlık   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış