29 Ocak 2021 23:29 Güncelleme : 29 Ocak 2021 23:28

Çalışanlara müjde! Özel sektör maaş zam oranları belli oldu!

Çalışanlara müjde! Özel sektör maaş zam oranları belli oldu!

Özel sektör çalışanlarının hepsini ilgilendiren ve bir kaç gündür muallakta olan özel sektör maaş zamları konusu bugün açığa kavuştu. Çalışanlara müjde! Özel sektör maaş zam oranları belli oldu...

Ücretlerin enflasyona etkisine?

Asgari ücret zammı yüzde 21,56 olurken Merkez Bankası da ücret dağılımın ve ücretlerin enflasyona etkisi incelendi.

Asgari ücret oranlarının belli olmasının ardından memur ve emekli maaş zam oranlarını belirleyecek enflasyon oranları da açıklandı. Verilere göre memur ve memur emeklisi maaş zammı yüzde 7.36, SGK ve Bağ-Kur emeklisi maaş zammı ise 8.36 oldu.

Ücretlerin enflasyona etkisine?

Araştırma yapıldı

Asgari ücrete yapılan zam ile özel sektör çalışanlarının maaşları tartışma konusu yaratmıştı. Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı yapılmayacak mı herkes bunu konuşuyordu. Asgari ücret zammı yüzde 21,56 olurken Merkez Bankası da ücret dağılımın ve ücretlerin enflasyona etkisi incelemeye başladı.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın açıkladığı 2021 yılının ilk enflasyon raporunda “Türkiye’de Ücret Dağılımı ve Ücretlerin Enflasyona Etkisi” konulu bir araştırmaya da yer verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Hanehalkı İşgücü Anketi’nde (HİA) kişilere geçen ay içinde esas işinden elde ettiği toplam net nakdi gelirler de soruluyor.

TÜİK’in 2017, 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirdiği söz konusu ankete ait mikro verilerinden yola çıkarak personel maliyetinin üretim değeri içindeki payı hesaplandı.

Araştırma yapıldı

Özel sektör zamları ne kadar olacak?

Özel sektör için 2 farklı araştırma yapıldı. 650den fazla firma ile yapılan araştırmanın sonuçlarına göre 2 farklı zam oranı ortaya çıkıyor.

2020 Türkiye Ücret ve Yan Haklar Araştırması'na göre 2021 yılında şirketler çalışanlarına yüzde 13,8 bandında ücret artışı yapmayı planlıyor.

Etiketler

Ekonomi   Yaşam   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış