1 Şubat 2021 07:35 Güncelleme : 1 Şubat 2021 07:31

Çayı Böyle Demlerseniz Lezzetine inanamayacaksınız! İşte En Etkili Çay Demleme Yöntemleri...

Çayı Böyle Demlerseniz Lezzetine inanamayacaksınız! İşte En Etkili Çay Demleme Yöntemleri...

Çay demlemeyi herkes bilir ama püf noktasını öğrendikten sonra bir daha başka türlü çay demlemeyeceğiniz garanti. Çayı Böyle Demlerseniz Lezzetine inanamayacaksınız...

Ülkemizde su gibi içilen bir içeçek çay. Bu kadar çok çayın tüketildiği ülkede çayı doğru demlemeyi bilen insan gerçekten çok az. Siz de bu yöntemi uygulayıp çayın nasıl demlenmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu öayı demledikten sonra siz de misafirleriniz de çayınızı öve öve bitiremeyecek. Bakalım misafirleriniz kaç bardak içecek bu çaydan...

Birinci Yöntem

Çay demlerken en etkili yöntem Süzdürme yöntemidir. Peki nedir Süzdürme Yöntemi? 

Bu yöntem çayı yakmadan kavurmadan lezzetini suya katıp en iyi lezzet alma yöntemidir. Bunu uygulamanız için öncelikle kaynayan suyun altını komple kapatın. Daha sonra boş olan üst demliğinize kaynayan suyu doldurun ve 30 saniye kadar suyunuzun derecesinin biraz daha düşmesini bekleyin. 30 Saniye bekledikten sonra çayınızı demliğinize ekleyin ve demliklerinizi üst üste koyun. Bu şekilde dem almasını bekledikten sonra ve çayınız demini aldıktan sonra altını hafif açarak ısıtabilirsiniz.

Önemli Not : Sakın çayınıza takla attırmayın veya çay demliğinizi ocak üstüne koymayın. 

İkinci yöntem

Çaydanlıkta su kaynatırken kesinlikle üstü boş kalmamalı.Çayı koymadan önce demliği boş haliyle kaynayan çaydanlığın üzerine koyup, demliğinde ısınmasını sağlamak çok önemli bir yöntemdir. Haydi ama doğru söyleyin bu yöntemi Türkiyede bilen kaç kişi var ki?

Su kaynadıktan sonra da altını hemen kapatın. Bunun sebebi suyun çok kaynaması ve oksijenin azalması. Su kaynamaya başladığı andan itibaren 10 saniye içinizden sayın ve altını kapatın. Daha sonrasında da 3-5 dakika kadar suyun dinlenmesini sağlayın ve suyun 80 derece civarında olmasını bekleyin.

Bu da 1-2 dakikaya tekabul ediyor.Eğer çayı kaynar şekilde direkt olarak dökerseniz çayı haşlamış olacağınız için muhtemelen iyi bir lezzet yakalayamayacaksınız.Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

İkinci yöntem

Üçüncü yöntem

Az önce anlattığımız yöntemi belki bilenler vardır ancak Üçüncü yöntem için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Lezzetli bir çay tercih ediyorsanız bu yöntem tam da size göre Çayınızı demlerken daha önceden kaynatılmış ve soğutulmuş olan suyu kullanarak da çay demleyebilirsiniz.

Asıl önemli olan püf nokta çayın yanmamasıdır. Yüksek ısı çayın tadının bozulmasına sebep olur. Bundan dolayıdır ki çayı kaynar suyla demlemekten vazgeçmek önemlidir. 

Etiketler

Kadın   Hobi   Manşet   Sizin İçin  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış