1 Şubat 2021 18:00 Güncelleme : 1 Şubat 2021 16:01

Çıtır Çıtır Kıvamında Anne Böreği Tarifi! Bu Börek Parmaklarınızı Yedirecek

Çıtır Çıtır Kıvamında Anne Böreği Tarifi! Bu Börek Parmaklarınızı Yedirecek

Türk mutfağında oldukça yaygın olan, açılmış hamurun yada yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak hazırlanan sonra da pişirilen bir yemek olan bu böreğe bayılacaksınız...

Kolay ve pratik bir çok börek tarifi karşımıza çıkıyor. Bazılarını deniyoruz bazılarını ise bu güzel olmaz deyip rafa kaldırıyoruz. Çocuklarımız için de içindeki protein ve karbonhidrat açısından oldukça faydalı br besin olan börek çeşitleri eğer tadı güzel olursa bir de yanında çay olursa tadından yenmiyor. Biz bugün size Çıtır Çıtır Kıvamında Anne Böreği tarifi vereceğiz.

Vazgeçilmeziniz olacak

Zaman darlığı yaşayan anneler için yufka tabiki çok iyi bir alternatif ama evde kendi hamurumuz ile açtığımız yufkanın yerini ne zaman tutar ki?

Her evde olmalı dediğimiz bu peynirli böreğin tarifini duyunca çok şaşıracağınız bir gerçek. Çıtır Çıtır Kıvamında Anne Böreğine bayılacaksınız. Hem çok doyurucu olan hem de kolayca yapılabilecek bu börek artık evinizin vazgeçilmezi olacak. 

Vazgeçilmeziniz olacak

Hamuru kendimiz hazırlıyoruz

Öncelikle çıtır bir börek istiyorsak bunu baklava yufkasında da yapabiliriz. Ancak bizim verdiğimiz tarifte kesinlikle hamurunuzu kendiniz hazırlıyorsunuz. Bu tarifi deneyenler bakalım bir daha başka börek yiyebilecek mi merak ediyoruz doğrusu.

Haydi geçelim enfes böreğimizin tarifine;

Çıtır Çıtır Kıvamında Anne Böreği Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4, 5-5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ yumuşak
Açmak için nişasta
Ara Katları İçin ;

100 gr tereyağ eritiyoruz
Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ile karıştırıyoruz )
Üstü İçin ;

Ara katına eritilen yağa 1 yumurta
Peynir içi için neli istersen o şekilde iç yapılabilir

Yapılışı

Öncelikle ele yapışmayan özlü bir hamur elde etmemiz gerekiyor ve sonrasında yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sonradan 8 beze alıp tek tek açılabildiği kadar nişasta ile açıyoruz ve D şeklinde katlayıp yağlıyoruz. Üzerine peynir serpip rulo yapıyoruz ve kendi etraında sarıyoruz. Bütün bezeler için aynı işlemi yapıyoruz. Üzerine de yağ yumurta karışımını sürüp 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Aman pişerken kontrol etmeyi unutmayın...

Etiketler

Gündem   Kadın   Hobi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış