22 Ocak 2021 18:00 Güncelleme : 22 Ocak 2021 13:41

Elon Musk öyle bir ödül verecek ki... Akıllar uçukladı... Bakın bağışı nereye yaptı...

Elon Musk öyle bir ödül verecek ki... Akıllar uçukladı... Bakın bağışı nereye yaptı...

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk bakın kime ne kadar bağış yaptı... Duyanlar bu rakamı görünce şaşkına döndü...

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz senelerde bir yarışma düzenlemiş ve en iyi karbon yakalama teknolojisinde son 5’e kalan finalistlere 5’er milyon dolar bağış yapmıştı.

Twitter üzerinden bu kez yine aynı konuyla ilgili bağış yapacağını duyurdu.

Önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili daha açıklayıcı bir paylaşım yapacağını dile getiren Elon Musk "En iyi karbon yakalama teknolojisi sistemine 100 milyon dolar bağış yapacağım." şeklinde bir paylaşım yaptı.

Musk bu kez, yine benzer bir yarışma düzenleyeceğini ve finale kalan kişiye 100 milyon dolar bağış yapacağını söyledi.

Elon Musk kimdir?

28 Haziran 1971 doğumlu olan mühendis, endüstriyel tasarımcı, teknoloji girişimcisi, ve hayırsever olan Elon Musk Kanadalı bir anne ve Güney Afrikalı bir beyaz babanın çocuğu olarak, Pretoria, Güney Afrika'da dünyaya geldi. Musk Teslanın sahibidir

Karbon Yakalama Sistemi nedir?

İklim değişikliğini önlemek için büyük enerji tesislerinden Karbondioksiti yakalayıp sıkıştırarak, daha sonra bunu salmak yerine yerlatına enjekte etmek gibi bir yöntemdir.

Tesla ile elektrikli otomobil üreten, SpaceX ile uzayı devletlerin tekelinden kurtaran ve Hyperloop ile toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Elon Musk bu aralar iklim değişikliğine kafayı takmış durumda.

Etiketler

Gündem   Eğitim   Yaşam   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış