3 Mayıs 2021 19:05 Güncelleme : 3 Mayıs 2021 17:10

Emeklilere Müjdeli Haber! Toplamda 2200 TL Nakit Ödeme Yapılacak! Tüm Emeklileri Kapsayan Haber

Emeklilere Müjdeli Haber! Toplamda 2200 TL Nakit Ödeme Yapılacak! Tüm Emeklileri Kapsayan Haber

Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte emeklilere müjdeli bir haber geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği güzel haber en sonunda verildi.

Yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte emeklilere müjdeli bir haber geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği güzel haber en sonunda verildi. Emekliler için yeni bir zam yapılacağı konuşuluyor. Yaklaşık olarak 14 milyon emekliye ve vefat eden sigortalıların hak sahiplerine bu sene içerisinde ödenecek olan emekli ikramiyeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Enflasyon fark oranları yansıtılan emekli ikramiyesi bu sene 1.100 TL olarak ödenecek.

Bu sayede emekliler toplam 2 bayramda 2.200 TL ikramiye alacak. Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in ele aldığı yazının içeriği şu şekildeydi, Yaklaşık olarak 14 milyon emekliye ve vefat eden sigortalıların yakınlarına bu sene ödenecek emekli ikramiyeleri 100 TL zamlı olarak hesaplarda olacak. Enflasyon fark oranları yansıtılan emekli ikramiyesi 1.100 TL olarak ödeme yapılacak. 

Ramazan ve Kurban Bayramında Toplamda 2.200 TL Yatacak

Alınan kararla birlikte emekliler iki bayramda 2.200 TL ikramiye ödemesi almış olacaklar. Bu durumda emekli ikramiyelerinin her altı ayda enflasyon oranında yükselip yükselmeyeceği merak edilen konular arasındaydı. Konuyla alakalı yasal bir düzenleme yapılarak zam oranları da netlik kazandı. Bundan sonra herhangi bir değişiklik yapılmadığı takdirde bu sisteme göre emekliler her yıl iki bayram ikramiyesi olarak 2.200 TL almış olacaklar. 3 ile 7 Mayıs tarihleri arasında bayram ikramiyeleri hesaplarda olacak.

Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanabiliyor?

Emekli bayram ikramiyesi, SGK üzerinden yaşlılık, görev malullüğü, direkt malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara kısaca bütün emekli maaşı alanlar için geçerli olacak. Bununla birlikte SGK üzerinden maaş alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerden vefat etmiş olan kişilerin yasal hak sahiplerine Ramazan Bayramı ikramiyeleri 13-15 Mayıs tarihleri arasında ödenecek.

Bununla birlikte Temmuz ayında da yine enflasyon oranlarında yeni zam yapılacağı konuşuluyor. Emekliler ve memurlar Temmuz ayı içerisinde ise senenin ikinci zammında yararlanmış olacaklar. Ocak ayında yapılan 8.5'lik zamdan sonra Temmuz ayında da oluşacak ilk 6 aylık enflasyon verisine göre maaşlarda artış yaşanacak. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış