23 Temmuz 2021 20:58 Güncelleme : 23 Temmuz 2021 20:45

Faizsiz kredi fırsatı! 7 yıl vade imkanı! Nasıl başvurulacak?

Faizsiz kredi fırsatı! 7 yıl vade imkanı! Nasıl başvurulacak?

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak çöküntüye girenlere müjdeli haber geldi. Ziraat Bankası 7 yıl vade imkanı ile faizsiz kredi fırsatı sunuyor...


Yaşanan küresel kriz ile birlikte ekonomide daralmada görülmeye başladı. Ziraat Bankasınden beklenen adım geldi. Ziraat Bankası faizsiz kredi fırsatı sunuyor. 7 yıl vade imkanı ile ödemeler yapılabilecek olan bankada detaylar yavaş yavaş açıklandı.

Kimler yararlanabilecek?

Ziraat Bankası, tarımsal sulamada modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla çiftçiler için uzun vadeli Tasarruflu Sulama Kredisi'ni uygulamaya müşterilerle paylaştı.

Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf; "Tarımsal sulamada geleneksel sulama yöntemlerinin kullanılması hem su kaynaklarının optimum miktarda kullanımını engelliyor hem de toprakta kayıplara ve yıpranmalara neden oluyor. Modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanılması halinde ise bitkiye ihtiyacı kadar su verilerek daha az su kullanılıyor ve üreticinin sulama masrafları da düşüyor " açıklamasını yaptı ve çiftçilere modern basınçlı sulama sistemini uygun koşullarda satın alabilmeleri için Ziraat Bankası olarak bir kampanya yaptıklarını dile getirdi. 

Kimler yararlanabilecek?

Kim karşılıyor?

Pişmaf sözlerine devam ederken, bu kredinin yurt içinde üretilen sulama sistemlerini ilgilendirdiğini belirterek kredilerde faizin tamamını Hazine ve Maliye Bakanlığının karşılayacağını da belirtti. Bu sistemin kullanımının ne kadar yaygınlaşırsa kaynakların da okadar korunabileceğini belirten Pişmaf, maliyet düşerken verimi artırmanın yollarını aradıklarını dile getirdi.

Üretici faiz ödemeyecek

Bu sistem ile üretilen sulama sistemlerinin alınması halinde 5 milyon TL'ye kadar olan krediye yüzde 100 faiz sübvansiyonu uygulanacak, ancak üretici faiz ödemeyecek.

Başvurular nereye?

Bu avantajlı kredi için başvurular Ziraat Bankasına yapılacak.

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış