11 Mart 2021 09:00 Güncelleme : 11 Mart 2021 00:04

Garanti Bankası'ndan borç erteleme fırsatı! Borçlar ne kadar erteleniyor? Başvuru nasıl yapılıyor?

Garanti Bankası'ndan borç erteleme fırsatı! Borçlar ne kadar erteleniyor? Başvuru nasıl yapılıyor?

Bir çok üyesi bulunan Garanti Bankası da bu zor günlerde müşterilerine destek olmaçabası içine girdi. Geçtiğimiz haftalarda bir kaç bankanın borç erteleme çalışmaları üzerine Garanti Bankası da bir adım attı...

Türkiyede bir çok müşterisi bulunan Garanti Bankası da müşterilerini memnun etme çabası içine girdi. Garanti Bankası da bu zor günlerde müşterilerine destek olma çabası içine girdi. Geçtiğimiz haftalarda bir kaç bankanın borç erteleme çalışmaları üzerine Garanti Bankası da bir adım attı. Banka kredisi olana ve kredi kartı olana borç ertelemesi yapacağını açıkladı. Müşterilerinin ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak bir çok işlem yapan Garanti Bankasının kampanya detayları neler?

Geçen sene 11 Martta Türkiyeye gelmesi ile birlikte hayatımızı alt üst eden koronavirüs bir yandan manevi çöküntü verirken bir yandan da maddi zararlarını 1 yıl geçmesine rağmen hala sürdürüyor. Salgından sonra borçlarını ödeyemeyecek duruma gelen vatandaş bankaların kapısını çalıp kredi desteği istiyor ancak bu yöntem de sadece borcu borç ile kapatmak oluyor.

Kovid salgınının geçtiğimiz yıl ülkemizde başlaması ile ekonomik alanda daralmaya giden herkes ne yapacağını şaşırdı. Daha doğrusu maddi manevi sıkıntıya düşen herkese bankalar bir şekilde kredi ötemeleri ile yardımcı olmaya çalışıyor. Bankalar bir çok kredi kampanyası sunmaya devam ediyor. Salgın sürecinin ekonomik çöküntüleri hala devam ediyor. Bir çok vatandaş kredilerini ya da kredi kartlarını ödemekte zorlanıyor. Garanti Bankası da bunları görerek vatandaşa bir nebze rahatlama sağlamak için kredi erteleme kampanyası başlattı. Garanti Bankası itiyaç durumunuza göre kredilerinizi erteleyebiliyor. Garanti bankasında kredi borcu olan kişiler için 30 Hazirana kadar erteleme yapılabilecek. Bunun üzerine herkes Garant Bankası kredi kartı borçları nasıl ertelenir, Garanti bankası kredi ödemeleri nasıl ertelenir gibi sorular sormaya başladı. Biz de TV Sondakika ekibi olarak tüm bu soruların cevaplarını araştırdık. 

Kredi erteleme fırsatı

Yaşanan pandeminin etkisi ile bankalar kredi borçlarında erteleme yapmaya başladı. Garanti Bankası da müşteri memnuniyeti için bu desteğe el verdi. Garanti Bankası da koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için kredi ödemelerinde ve kredi kartı borcu ödemelerinde erteleme yaptığını duyurdu. Banka krediler için 30 Hazirana kadar erteleme fırsatı sundu, kredi kartı için de 3 ay ekstre erteleme fırsatı sundu. 

Kredi erteleme fırsatı

Garanti Bankası kredi borcu erteleme işlemi nasıl yapılır?

Garanti Bankasından kredi kullanıp da şuan ödeyemeyecek durumda olan kişiler için herhangi bir ek koşul ile uğraşmadan 30 Haziran tarihine kadar erteleme yapabiliyorlar. Sonrasında oluşacak ekonomi durumlarına göre ise 6 ay süreli olarak ertelenebilecek. Ayrıca banka 12 aya kadar da vade uzatma fırsat sunacak.

Garanti Bankası kredi kartı borcu erteleme işlemi nasıl yapılır?

Kredi kartlarında ise 3 ay boyunca erteleme sağlayabiliyorsunuz. Garanti Bankası kredi kartınızın ekstresini erteleme fırsatı sizin oluyor. Ayrıca bu işlemi yaparsanız 3 ay boyunca asgari tutarı ödeme zorunluluğunuz ortadan kalkıyor. Pandemi dolayısı ile bir çok vatandaş ekonomik sıkıntı içinde. Banka ekonomik durumu kötü olan vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyor.

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış