12 Mart 2021 12:00 Güncelleme : 12 Mart 2021 10:43

Kadın girişimcilere 100 bin TL destek! Bankadan önemli açıklama geldi! Kadınlar da kendi işinin patronu olacak!

Kadın girişimcilere 100 bin TL destek! Bankadan önemli açıklama geldi! Kadınlar da kendi işinin patronu olacak!

Pandemi etkisi ile işsiz kalan bir çok vatandaş zor durumda. Kadınlar günü haftasında Halkbanktan öyle sevindirici bir haber geldi ki... Kadın girişimcilere 100 bin TL destek fırsatı... Bakın şartlar ne...

Kadınlar da artık kendi işinin patronu olacak. Kadınlar günü haftasında kadınları sevindirecek bir haber daha geldi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan kadın istihdamcıların finansmana ulaşımını basitleştirmek ve iş düşüncelerinin yeşermesine olanak sunmak amacı ile 100 bin TLye ulaşan destekleri vereceklerini söyledi. Yani Kadın girişimcilere 100 bin TL destek verilecek. Kadın girişimcilere 100 bin TL destek kredisi alma şartları nedir? Kadın girişimcilere 100 bin TL destek kredisine başvuru nasıl yapılır gibi soruların cevapları için haberimizi okumanızı öneriyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile hazırlanan Üretici Kadınlar Zirvesinde bir Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan açıklama yaptı. Yaptığı açıklamaya göre Halkbank kadınlara bu konuda destek sağlayacağını belirtti. Arslan yaptığı açıklamada Dünya Kadınlar Gününün kendilerine göre farkl ıbir anlam ifade ettiğini belirterek 23 bin 500 kişinin çalıştığı Halkbankta çalışanların yüzde 47si kadınlardan oluştuğunu belirterek yönetimde ve her alanda farklı pozisyonlardan olmak üzere neredeyse her alan bir kadın emektarının olduğunu getirdi. Kadın emektarların bu bankaya çok fazla katkısı olduğunu savunan Arslan kadınlariçin ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerinisözlerine ekledi. Halkbank Kadın girişimcilere 100 bin TL destek kredisi verecek. 

Başka bir kredi seçeneği daha...

Zaten zorlu koşulları olan kadınların özellikle bu zamanda her zamankinden farkl ızorlukladolu bir zaman geçirdiğinin altını çizen Arslan salgın ile herkesin hayatı değişirken kadınların da daha fazla yük sırtlamak mecburiyetinde olduğunu söyledi. Başka bir destek de KOSGEB eğitimi almış ve tamamlamış, 30 yaşını geçmemiş kadın istihdamcıların esnaf ve zanaatkarlar için 100 bin TL sınırlı en az 1 yıl ustalık evrakı bulunan, ustalık belgesi ile alakalı meslek dallarında son yıllarda kendi adına işletme sahibi olan kadın istihdamcı esnaf ve zanaatkarlar için ise 225 bin TL ile sınırlı faizsiz kredi alma şansını vereceklerini belirtti.

Başka bir kredi seçeneği daha...

1 yılda 8 milyar TL kredi

Halkbank adına yalnızca 2020 senesinde 180 bin 500 kadın istihdamına bir bölümü sıfır faizli olmak üzere toplamda 8 milyar TL kredi verildiğini belirten Arslan bu kredileri Türk Lirası Hazine v Maliye Bakanlığı yardımlığında gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Ayrıca bankaya yönelik satın alımlar da yaptıklarını, bankanın yaptığı tedarik anlaşmalarında mal ve hizmet satın almalarında kadın istihdamlılar, kadın kobi ve esnafa ve kadınların olduğu her yere öncelik sunduklarını dile getirdi. Arslan bundan sonra da yardımların iyice artacağını söyledi. 

1 yılda 8 milyar TL kredi

Kadına şiddete dur denmeli

Osman Arslan Halkbank Üreten Kadınlar Zirvesinde ışık verici kadınların yaşam hikayelerini paylaştı. Ayrıca kadına yapılan şiddet olaylarından büyük üzüntü içinde olduklarını söyleyen Arslan kadınların bugün ve her zaman daha da huzurlu bir yaşamda insan hassasiyetine yakışır, kavgadan uzak ve eşit haklar sunulan bir yaşam hak ettiklerini söyledi. Kadına yapılan şiddetin insanlık adına büyük bir ihanet olduğunu belirten Arslan Halkbank ailesi olarak kadına yapılan şiddetin her türlü karşısında olduklarını dile getirdi. Arıca Kadın girişimcilere 100 bin TL destek kredisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için banka ile irtibata geçebilirsiniz.

Kadına şiddete dur denmeli

Etiketler

Gündem   Ekonomi   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış