21 Ocak 2021 13:00 Güncelleme : 21 Ocak 2021 12:08

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Tarih belli oldumu?

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Tarih belli oldumu?

Son iki aydır alınan önlemlerle vaka sayılarının düşmesi ardından herkesin merakla beklediği kafe, restoran ve lokanta gibi yerlerin ne zaman açılacağı...Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Tarih belli oldu mu?

Ne zaman açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ‘Daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.’ demesi üzerine herkes kafe ve restoranların ne zaman açılacağını merak eder oldu. Son iki aydır alınan önlemlerle vaka sayılarının düşmesi ardından herkesin merakla beklediği konu ne zaman normalleşme başlayacak.

Koronavirüs önlemleri kapsamında paket servise devam eden işletmelerin ne zaman açılacağı merak ediliyor.

1 Şubat için tarih verildi mi?

Kafe ve restoranların 1 Şubatta açılacağına dair söylentiler çıkmıştı.

Mart ayından itibaren lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği iddiası ortaya atıldı. Ama henüz yetkililer tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. 

Vakalarda yüzde 60 düşüş...

Coronavirüs salgınını önlemek için ellerimizi sık sık yıkamamız ve su, sabun veya alkol bazlı dezenfektan kullanmamız gerekiyorr. Öksüren ve hapşıran kişilerle aramıza mesafe koymamız gerekiyor. Fiziksel mesafeyi korumamız gerekiyor. Gözlerimize, burnumuza ve ağzımıza dokunmamamız gerekiyor. Kendimizi iyi hissetmiyorsak evde kalmamız gerekiyor ve ateş, öksürük ve solunum güçlüğü gibi şikayetlerimiz varsa tıbbi yardım almamız gerekiyor. Bu uygulamalarla birlikte Koronavirüs vakalarında yüzde 60 düşüş görülüyor.

Nasıl hizmet veriyorlar?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre paket servisler devam ediyor. Genelgede sokağa çıkma yasağında lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri saat 20.00'ye kadar paket servis/gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerlerinin cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebiliyor.

Etiketler

Gündem   Yaşam   Sağlık   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış