26 Ocak 2021 19:00 Güncelleme : 26 Ocak 2021 14:54

O dönerler imha edildi... Sosyal Medya ayağa kalkmıştı...

O dönerler imha edildi... Sosyal Medya ayağa kalkmıştı...

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan döner görüntülerinin ardından et entegre tesisine baskın yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri el konulan dönerleri imha etti

Sosyal Medyada 3 gün önce gördüğümüz görüntüler ortalığı ayağa kaldırmıştı. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce, Pınarhisar ilçesindeki et entegre tesisinde hijyen kurallarının hiçe sayıldığı görüntülere ilişkin el konulan 100 kilogram et imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy idaresinde gıda kontrol ve polis ekipleri denetim yaptılar ve o sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntülerin çekildiği saatlerde paketlenen dönerlere el koyularak imha edildi.

Dönerler belediye çöplüğüne gömüldü

Tesiste yedieminde tutulan etler kamyonetlere yüklendi ve belediyeçöplüğünde kepçe ile kazılan çukurlara kireçlenerek gömüldü.

Dönerlerin üretildiği alan mühürlendi

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy 100 kilogram dönerin imha edildiğini belirterek, dönerlerin üretildiği alanın mühürlendiğini söyledi. Aksoy, halkın sağlığının güvenliği açısından tüm tedbirlere uyulduğunu dile getirdi. Aksoy ardından "Halkın sağlığıyla oynayan bütün işletmelere gereken ceza zaten tarafımızdan hemen veriliyor. Bakanlığımız bu konuda hiç tereddüt göstermiyor. Anında bütün işlemlere el koyduk. Çok hızlı bir şekilde olayı sonuçlandırdık. Avukatımız Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli tüm belgeleri yolladı. Bu 3 kişiyle ilgili soruşturmalar devam ediyor. Süt banyosu yapan kişilerle ilgili 15 yıl hapis cezası istenmişti, bunlara da böyle bir ceza olur herhalde." açıklamasını yaptı.



Etiketler

Gündem   Yaşam   Sağlık   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış