29 Ocak 2021 11:00 Güncelleme : 29 Ocak 2021 10:21

O şirket benzinli ve dizel araba üretmeyi durduruyor!

O şirket benzinli ve dizel araba üretmeyi durduruyor!

Amerikan otomobil üreticisi General Motors 2035 yılına kadar benzinli ve dizel otomobil üretmeyi durdurduğunu açıkladı... Peki ama neden? İşte cevabı...

Benzinli ve dizel araçlara veda edeceğini açıklayan şirket bakın sadece hangi tarz otomobil üretecek?

Elektrikli otomobil üretecek

Vizyon geliştirecek

Firma sadece elektrikli otomobil üretimi yapacak. GM'nin küresel ürün ve operasyonlarında 2040 itibarıyla karbon nötr olmayı planladığı aktarıldı. Çevre Savunma Fonu ile çalıştığı söylenen GM elektrikli bir gelecek için vizyon geliştirmeyi planlıyor.


Şirkette gelecek 5 yılda elektrikli araçların Ar-Ge ve üretimine 27 milyar dolarlık yatırım yapılması ve pazara 30 elektrikli otomobil modeli sürülmesi planlanıyor.

Elektrikli otomobil pazarının her geçen gün büyüdüğü son yıllarda bir çok devlet elektrikli araçların daha da yaygınlaşması için destek sağlıyor. 

Türkiyede artış var

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram geçtiğimiz günlerde dünya otomotiv sektöründe yaşanan üretim ve tedarik zincirindeki zorluklara rağmen, Türkiye'de otomobil üretim ve yıllık satış rakamlarında, bir önceki yıla kıyasla fark edilir bir artış olduğunu söylemişti.

Türkiyede şarj noktaları artıyor

Türkiye'deki elektrikli araç şarj soket sayısının 3 bini aştığını dile getiren Bayram, şarj cihazlarının her ilde en az 1 tane mevcut olduğunu belirtti.

Karbon ayak izinin azaltımında önemli bir adım olan elektrikli araçlar hava temizliliği açısından çok önemli. Türkiye genelindeki otomobil satışlarında hibrit araç satışları toplamda 22 bin 272'yi geçti.



Etiketler

Otomobil   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış