21 Ocak 2021 08:42 Güncelleme : 21 Ocak 2021 08:42

Öğrencilere Karne Nasıl ve Ne zaman verilecek? Okula Gidilecek mi? Ziya Selçuk açıkladı

Öğrencilere Karne Nasıl ve Ne zaman verilecek? Okula Gidilecek mi? Ziya Selçuk açıkladı

Herşeyin karmaşıklaştığı pandemi döneminde okulların açılıp açılmayacağı, üstelik karnelerin nasıl verileceği merak konusu oldu.

Geçtiğimiz yılın Mart ayından beri eğitim sisteminde bir değişikliğe gidildiği ve eğitimin evden alınması ile birlikte karnelerin nasıl ve ne zaman alınacağı merak konusu oldu. Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre birinci dönem karneleri e karne üzerinden verilecek. İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan milyonlarca öğrenci E Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden E-karne görüntüleme yapabilecek.

Karneler Nasıl Verilecek?

Uzaktan eğitime devam eden öğrenciler E Okul VBS giriş aracılığıyla karne notu sorgulama ve ortalama hesaplama ekranını kontrol ediyor. 22 Ocak 2021 Cuma günü birinci dönemin bitmesiyle birlikte takdir ve teşekkür belgeleri dijital ortamda alınacak. Peki e-karneler ne zaman verilecek? 

Karneler Ne Zaman Verilecek?

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler verilmiş olacak. Bakan Selçuk'un açıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verileceğini duyurdu. Şimdi bu açıklamadan sonra karnelerin nasıl görüntüleneceği merak konusu oldu.  Öğrenciler E-Karne nasıl görüntülenir sorusunun cevabını arıyor.

E- Karne nasıl görüntülenir?

Tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

E- Karne nasıl görüntülenir?

Sisteme nasıl giriş yapılır?

Belirlenen adreste sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

Sisteme nasıl giriş yapılır?

Taktir ve teşekkür belgeleri nasıl görünür?

Öğrenciler sisteme yukarıda anlatıldığı gibi giriş yaptıktan sonra "e-Karne" sekmesine tıklayıp buradan alınan belgeye ulaşabilir.

Taktir ve teşekkür belgeleri nasıl görünür?

Okullar ikinci dönem açılacak mı?

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili açıklama yaptı ve 15 Şubat tarihine işaret etti. 2. dönem okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ikinci dönem başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında, '15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.' dedi.

Etiketler

Gündem   Eğitim   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış