29 Ocak 2021 23:58 Güncelleme : 29 Ocak 2021 23:58

PTT Şok Kampanya Böylesi görülmedi! Ucuz Yağ satacak!

PTT Şok Kampanya Böylesi görülmedi! Ucuz Yağ satacak!

Yaşanan ekonomik ve küresel kriz sonrasında herşeye gelen fiyat zamları ile birlikte Ayçiçek yağlarının da zamları çok konuşulmuştu. Posta Telefon Telgraf PTT verdiği bir kararla internet üzerinden ayçiçek yağı satacak...

Yaşanan fiyat artışlarına engel olunamıyor. Koronavirüs salgınının yarattığı pandemi etkisiyle herşeyin fiyatı dur durak bilmeden artış gösteriyor. Temel gıda maddelerine olan zamlarla artık insanlar yemek yaparken bile ne kullanacağını şaşırıyor. Bunun üzerine PTT değişik bir sistemi devreye sokuyor. PTT artık internetten ucuz yağ satacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak.

Fiyatlar aşağıya çekilecek

Kooperatif ürünlerine ağırlık verilmesi beklenen bu davranışla ayçiçek yapı, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça, bal gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarının bir nebze olsun aşağıya çekilmesi planlanıyor.

Fiyatlar aşağıya çekilecek

Süt ürünleri de ucuzlayacak

Atatürk ORMAN ÇİFTLİĞİNİN bu konuyla ilgili olarak süt ve süt ürünlerini günlük olarak halka ulaştırabilmek için bazı bölgelerde soğuk hava depoları kurmayı planladığı öğrenildi.

Geçtiğimiz dönemlerde hükümet tarafından tanzim satış noktaları açılmasının ardından şimdide PTT üzerinden ayçiçek yağının satılmasına bakalım halk ne tepki verecek.

Temel gıdayı uygun fiyata almak mümkün mü?

Öte yandan geçtiğimiz günlerde rakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün de bu konuya benzer bir açıkla yapıp, temel gıdayı ucuz fiyata almanın uygun olduğunu fakat ödünde engeller olduğunu dile getirmişti. Salgınla beraber temel gıda fiyat artışlarının meydana geldiğini özellikle son bir kaç aydır ayçiçek yağlarındaki fiyat artışının inanılmaz hale geldiğine tepki çekmişti. Akgün, 2019'da ayçiçeğinin tonunu 2 bin 500 liraya sattıklarını anımsatarak, "2019'da 5 kilogramlık ayçiçeği yağı 40 lira civarındaydı. Sonra 42 lira civarına gelmiş oldu ama 2020'de ve bu yıl 65, 70 lira fiyatlar var rafta." diye konuşmuştu. 

Gıda fiyatları için uyarı sistemi gelecek...

Fiyatların artması ile bir çözüm arayışına gidildi ve son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, yükselen gıda fiyatlarının önüne geçebilmek için Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulmasına karar verdi. Dün akşam yapılan toplantı sonrasında yapılan açıklamaya göre fiyat gelişimlerini öngörebilmek için veritabanlı çalışmaların devam ettiği ve herkese faydalı olacak bir sistemin oluşturulabileceği hakkında karar verildi.

Etiketler

Ekonomi   Yaşam   Kampanyalar   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış