1 Şubat 2021 16:00 Güncelleme : 1 Şubat 2021 15:18

Telegram'a geçmek çok kolay! WhatsApp arşivleri de taşınabilecek!

Telegram'a geçmek çok kolay! WhatsApp arşivleri de taşınabilecek!

WhatsAppın yeni gizlilik sözleşmesi ile başı dertte. Bu konuyla ilgili oldukça kan kaybeden uygulamaya inat herkes Telegrama geçmeye başladı.

Yeni gizlilik sözleşmesi ile başı belaya giren WhatsApp oldukça kan kaybetti.WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini kullanıcılara sunduğundan bu yana gözden düştü. Çünkü şirket kullanıcı verilerini açık açık Facebook ile paylaşacağını söyleyip kullanıcıları zorladı. 

Sözleşmeye karşı çıkıldı

Çoğu insna bu sözleşmeyi okumadan onayladı. Ancak sözleşmeye karşı çıkanlar da oldu. Türklerin bir hayli kızması sonucu devreye başka uygulamalar girdi.

Sonrasında WhatsApp, geri adım atmak durumunda kaldı. Sözleşmeyi onaylama 8 Şubattan 15 Mayısa uzatıldı. 

Yeni dönem

Yine de kullanıcılar sohbetlerinin kaydedilmesini istemiyordu. Telegram tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir özellik ise bu kişileri bir hayli sevindirdi. Artık kullanıcılar WhatsApp görüşme arşivlerini, Telegram'a sorunsuz bir şekilde aktarabiliyor.

25 milyon yeni kullanıcı

WhatsAppın kan kaybetmesi Telegrama yaradı. Telegram son dönemde 25 milyon yeni kullanıcı kazandı. Ona benzer bir başka mesajlaşma uygulaması olan Signal ise 7.5 milyon yeni kullanıcı kazandı.

Etiketler

Gündem   Teknoloji   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış