6 Mart 2021 18:00 Güncelleme : 6 Mart 2021 18:39

Üzeri lekeli muz yeyince bakın ne oluyormuş? Mucizevi faydaları saymakla bitmiyor! Bu bilgiyi hiç duymamıştınız!

Üzeri lekeli muz yeyince bakın ne oluyormuş?  Mucizevi faydaları saymakla bitmiyor! Bu bilgiyi hiç duymamıştınız!

Üzeri lekeli muzları yemeyi genelde tercih etmiyoruz hatta daha olmamış gibi olanları alıp yemeyi daha çok seviyoruz. Ama üzeri lekeli muzun mucizevi faydasını bir bilseydiniz bir daha asla başka muz yemezdiniz...

Muz herkes tarafından çok sevilerek ve beğenilerek sıklıkla tüketilen bir meyve türü. Hem lezzetli hem sağlıklı olmasından dolayı hemen herkesin sıklıkla tükettiği bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Hele bir de üzeri lekeli ise...

Muzun mucizevi faydaları saymakla bitmiyor. Sağlık açısından oldukça önemli olan muzu lekeli tüketmek çok faydalı. Zengin potasyum kaynağı olan muzu özellikle çocukların günde 1 tane tüketmeleri doktorlar tarafından şiddetle öneriliyor. Muz damardaki kanın vücutta sorunsuzca gezmesine sebep olan en önemli besindir. 

Kansızlığa çözüm

Uzmanlar normal yüzeyleri lekeli muzları yemenin çok daha sağlıklı olduğunu dile getirdi. Lekeli muzların mucizevi etkileri artık görülmeye başlandı. Tansiyonu düşüren lekeli muz kalp rahatsızları için de çok iyi bir seçenek. Ayrıca mide ekşimesinde sıklıkla kullanılan muz asit bağlama maddesi olarak da görülüyor.

Mide ekşimesine çok iyi gelen lekeli muz demir kaynağınız olabilir. Bu sayede kansızlıktan kurtulacaksınız. Kırmızı kan hücreleri hemoglobin oluşturmaya yardımcı oluyor. Vücudun akan kanı güçlendirdiği bu noktada lekeli muz size enerji sağlar. 

Kansızlığa çözüm

Böbrek sorunlarını çözüyor

Bağırsakları rahatlatması ile bilinen muz aynı zamanda astım belirtilerini de hafifletiyor. Muzu lekeli olanlardan tüketmen çok önemli. Çocukların öksürük problemlerini ortadan kaldıran muz diyabeti de kontrol altına alıyor. Aynı zamanda muz kemikleri de güçlendiriyor ve böbrek sorunlarını da düzene sokuyor.

Peki muzun uykuyu teşvik ettiğini biliyor muydunuz? Yüksek B vitamini içermesi ile stresi azaltmaya yarayan muz uykuları düzene sokuyor. 

Depresyonu ortadan kaldırıyor

Mide rahatsızlıklarına en iyi gelen meyve olarak bilinen muzun lapa olması halinde mide duvarı tüm asitlerden korunuyor. Tabiki çok fazlasını tüketirseniz zarar sağlayabilir. Düzenli yemekte fayda var.

Lekeli muz aynı zamanda mutluluk hormonu sağlıyor. Depresyona iyi geldiği bilinen muz çok lezzetli olması ile çok seviliyor. Mutluluk hormonunu vücuda salgılayan muzun tüketimi çok önemli.

İçinde çok sayıda vitamin bulunan muz çok faydalı. Şeker seviyesinde düzenlemeye yardımcı olan muz B vitaminini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca muz vücut sıcaklığını da dengeliyor. 

Depresyonu ortadan kaldırıyor

Mucizevi bitki

Her ne kadar mucizevi bir bitki de olsa herkesin çok fazla tüketmemesi önerilmeyebilir. Bazı rahatsızlıklara sahip olan kişilerin dikkatle tüketilmesi istenen muz için bir doktorunuza danışmakta fayda var. Kronik rahatsızlığı olan kişilerin tüketimleri konusunda doktorlarına danışmaları daha sağlıklı olur tabiki.

Bazılarınızın da hiç muzun fiyatından haberin yok galiba dediğini duyar gibiyim. Ama bu mucizevi faydalara baktıktan sonra, saçma sapan şeylere para harcamayı bırakıp özellikle bu salgın döneminde çok daha mantıklı bir fikir gibi geliyor insana. Sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek bizler için çok önemli. Muzun bağışıklık sistemine olan etkilerini de biliyoruz tabiki.

Mucizevi bitki

Etiketler

Gündem   Yaşam   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış