7 Mart 2021 16:00 Güncelleme : 6 Mart 2021 16:56

Doğal yöntemle saç renginizi nasıl açabilirsiniz? Bir daha saçınızı boyatmaya gerek kalmayacak...

Doğal yöntemle saç renginizi nasıl açabilirsiniz? Bir daha saçınızı boyatmaya gerek kalmayacak...

Saçlarınızın renginden memnun değilseniz ve rengini açmak istiyorsanız artık kuaföre gitmenize gerek kalmayacak. Doğal yöntemle saç renginizi nasıl açabilirsiniz?

İnsanoğlu nankördür. Sarışınlar esmer, esmerler de hep sarışınlara özenirler. Belki özenmek değil de bu en azından oluru olduğu için saç renklerini değiştirmek isterler. Doğal yöntemle saç renginizi nasıl açabilirsiniz? biz size bunun püf noktalarını vereceğiz. Bu yöntemi uygularsanız bir daha saçınızı boyatmaya gerek kalmayacak. Ancak bu işlem bir çok aşamadan geçerek yapılıyor.

Evde dekolayca yapabileceğiniz bu işlem sayesinde kuaförlere gidip yüklü paralar vermenize gerek kalmaz. Kuaförlerde çok fazla kimyasal kullanılarak yapılan saç açma işlemi evde doğal yöntemler sayesinde yapılabiliyor. Kuaförler çok azla kimyasal kullandıkları saçlar yanıyor ve yıpranıyor. Evde doğal yollarla yapmak hem maddi açıdan fayda sağlar hem de saçlarınız yıpranmaz. Size önereceğimiz şekilde tamamen doğal yöntemlerle yapılan saç açma işlemleri kimyasallarla yapılanların aksine çok faydalı bir işlemdir. Ayrıca bu işlem saçın parlaklığını ve nemini de artırmaya yardımcı oluyor.

Ancak saçlarınızda çok koyu renkli bir boya varsa açma işlemi gerçekleşmez. Solüsyonlar ile yada renk açıcı kimyasallar ile saçlarınızı açmanız mümkündür sadece.

Güzel ve bakımlı görünmek herkesin hayali. Eğer saçlarınızın rengi hafif bir değişse bile etrafınızdaki insanların bunu fark etmesi sizi onurlandıracaktır. Ayrıca sarı saça makyaj da çok yakıştığı için sizlere bir kaç ufak makyaj tüyosu da verebiliriz ilerleyen dönemlerde. Eğer siz de saçınızın rengini açmak istiyorsanız bizim kullandığımız doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemlere para da vermediğiniz için paranızı başka yerlerde harcamanız da mümkün. Tabi bir de koronavirüsten korkmadan evde kendi kendinize bu işlemi yapabilirsiniz.

Papatya suyu

Papatya suyu ile saç açma yöntemlerini daha önce duymuşsunuzdur belki. Biz size bunun bütün püf noktalarını anlatacağız. En etkili saç açma yöntemi papatya suyu ile olandır. Papatya suyu eski zamanlarda saç rengi açmak için kullanılan bir bitkiymiş. Ayrıca papatya suyu saç rengini açmanın yanında bir de saça parlaklık verir. Ve neredeyse sıfır maliyetli bir işlemdir. Tarçın, zeytinyağı, bal, limon suyu ve papatya ile saçlarınızı açabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bütün malzemeleri karıştırıp saça uygulamanız gerekiyor ve bir iki saat güneş ışığında bekledikten sonra saçınızı yıkamanız gerekiyor. 

Papatya suyu

Elma Sirkesi

Doğal yöntemle saç açmanın yollarından biri de elma sirkesidir. Bu da genelde herkes tarafından bilinen bir yöntemdir. Aynı zamanda saçınıza bu yöntemle bakım da yapabilirsiniz. En büyük faydası saç derisinde oluşan kurumaları ve kepeklenmeyi en aza indirgemesidir. Saç kuruluğunu, kepeği aza indirger. Duş yaparken uygulanabilir. Hem saç rengini açar hem de kepekleri ortadan kaldırır. Eğer sirkenin keskin kokusundan rahatsız oluyorsanız bu suya bir kaç damla lavanta yağı da damlatabilirsiniz. 

Elma Sirkesi

Etiketler

Gündem   Yaşam   Manşet  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış